Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 02:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door RobvanYoutek69 om 02:27
_
RobvanYoutek69 Online

Door janny739 om 02:26
_
Janny739 Online

Door barth. om 01:41
_
Barth. Online

Door RobvanYoutek69 om 01:38
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door RobvanYoutek69 om 01:24
_
RobvanYoutek69 Online

Door CreaTineke om 01:20
_
Nieuwe Hoofdfoto geplaatst

Door CreaTineke om 01:20
_
CreaTineke Online





_

Andere artikelen



Koffiecrème met kruidnagel


koffiecrème met kruidnagel

Best wel een verrassende combi; koffie met kruidnagel, maar
in Marokko wordt deze specerij ook vaak toegevoegd aan
de koffie....beetje apart dus maar wel erg lekker......

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:
15 cl. melk;
15 cl. room;
2 eetlepels oploskoffie;
2 eieren;
1 eierdooier;
40 gram suiker;
8 kruidnagelen.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Breng de melk samen met de room aan de kook, voeg
er de kruidnagelen aan toe en laat zachtjes trekken.
Roer er dan de oploskoffie doorheen en roer tot alles
in de melk/room is opgelost. Giet het mengsel dan door een zeef, zodat de kruidnagelen in de zeef achter blijven.

Klop de eieren en de eierdooier los samen met de suiker.
Klop dat met een garde door de melk/room.

Giet het mengsel in lage vuurvaste schaaltjes en zet ze
in een bakblik waarin je heet water giet totdat de schaaltjes
voor de helft in het water staan.

Zet het bakblik met de schaaltjes 35 minuten in de voorverwarmde
oven.
Laat dan afkoelen en zet tenminste 2 uur in de koelkast.






Geplaatst op 11 juni 2013 14:54 en 6757 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  09 jul 2014 11:53
Zet ze in een bakblik waarin je heet water giet... Heet water? Meestal doen ze koud water erin. Waarom moet het heet water zijn?

Amber  
09 jul 2014 15:02
Ja, heet water....dan hoeft het water in de oven niet eerst op te warmen en kan het koken meteen beginnen.
Wil jij er liever koud water in doen? Mag van mij, probeer het maar uit.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  01 mrt 2015 23:50
Mijn vriendin vond het lekker! Ik heb liever Créme Brulee.