Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door lou45 om 10:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door bootsman om 10:36
_
Bootsman Online

Door fiederelsje om 10:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:35
_
MARIJ750 Online

Door sting om 10:34
_
Sting Online

Door SiebevanderBij om 10:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door fraagis om 10:34
_
Fraagis Online

Door lou45 om 10:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gevulde aardappels


gevulde aardappel

Heerlijk, zo'n lekkere gevulde aardappel met een frisse
salade erbij.....

Dit heb je nodig:

4 grote aardappelen;
4 verse grote champignons;
1 middelgrote nieuwe ui;
4 plakken gerookte kippenham-of filet;
2 eetlepels crème fraîche;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1/2 koffielepel geraspte nootmuskaat;
zout en peper naar smaak;
geraspte kaas.

Zo maak je het:

Was de aardappels goed zonder ze te schillen.
Kook de aardappels 20-30 minuten in water
met wat zout.
Laat ze als ze gaar zijn uitlekken en afkoelen.

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit daarin de
fijngehakte ui.
Snijd de champignons in kleine stukjes en voeg
toe samen met de in kleine stukjes gesneden gerookte
kippenham-filet en bak alles al omscheppend een
paar minuten mee.
Voeg zout en peper en geraspte nootmuskaat toe.
Haal van het vuur en roer er de fijngesneden platte
peterselie doorheen.

Snijd rondom een aardappel met een scherp mesje in en
verwijder de schil van de bovenste lange helft van de aardappel.
Verwijder met een lepel het binnenste van de aardappel.
Doe hetzelfde met de andere drie aardappels.
Schep het aardappelkruim in een kom en voeg daar de
crème fraîche aan toe en roer tot een puree.

Voeg aan deze aardappelpuree het ui/champignonmengsel
toe en een flinke handvol geraspte kaas en meng alles dan
goed met elkaar.

Vul de leeggehaalde aardappelhelften met dit mengsel.
Giet een scheut olijfolie in een ovenschaal en leg de gevulde
aardappels daar in.
Zet de ovenschaal in een hete oven op 180 graden totdat
je ziet dat de bovenkant van de gevulde aardappels mooi
goudbruin is geworden.
Je kunt de aardappels nog 5 minuten voordat je ze uit de
oven haalt bestrooien met nog wat geraspte kaas.

Dien heet op met daarbij een lekkere salade naar keuze.





Geplaatst op 21 juni 2013 17:30 en 3840 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.