Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 00:56
_
Elvira Online

Door Kirkes om 00:34
_
Kirkes Online

Door Annemarie. om 00:30
_
Annemarie. Online

Door Herman38 om 00:09
_
Herman38 Online

Door Gribou---Greet om 00:00
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door nenne13 om 23:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 23:57
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door annaseb om 23:56
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Bricks met aardappel en kip


Bricks met aardappel en kip

Lekkere bricks (of briouats) die je kunt maken met brickdeeg-vellen, maar als je die niet kunt vinden, gebruik dan (diepvries-)loempiavellen of filodeegvellen.

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 20 stuks:
brick-loempia- of filodeegvellen;
5 kleine kipfilets;
platte peterselie;
1 ui;
4 middelgrote kruimige aardappelen;
2 puntjes "la vache qui rit"kaas;
gemberpoeder en paprikapoeder naar smaak;
zout en peper naar smaak;
olijfolie;
zonnenbloemolie om in te bakken.

Zo maak je het:

Doe de kipfilets in een keukenmachine samen met
de ui, wat platte peterselie, de specerijen en zout en
peper naar smaak en een scheutje olijfolie.
Maal alles goed door elkaar tot een gladde massa.
Bak het kipgehaktmengsel in een koekenpan al omscheppend
gaar.
Houd apart.

Kook de geschilde aardappelen gaar in wat water, giet ze
goed af en prak ze fijn met een vork.
Vermeng met de puntjes kaas en voeg zout naar smaak toe.
Houd apart.

Maak driehoekige of cigaarvormige bricks van de deegvellen
met de vullingen.
Plak de bricks dicht met een papje van bloem met water.

Verhit de zonnenbloemolie tot 180 graden en bak daarin de bricks
goudbruin en krokant. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Dien op met een lekker sausje.





Geplaatst op 11 juli 2013 12:50 en 3611 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.