Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door lou45 om 10:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jdonders om 10:38
_
Jdonders Online

Door lou45 om 10:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door lou45 om 10:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door lou45 om 10:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door bootsman om 10:36
_
Bootsman Online

Door fiederelsje om 10:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:35
_
MARIJ750 Online





_

Andere artikelen



Marokkaanse spiesjes van lamskefta (gehakt)


lamskeftaspiesjes

Heerlijke gegrillde spiesjes van kruidige lamskefta (=gehakt).

Dit heb je nodig:

500 grams lamsgehakt;
2 dessertlepels komijnpoeder;
1 dessertlepel paprikapoeder;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1 mespuntje gemalen nootmuskaat;
10 blaadjes verse mint;
1 handje platte peterselie;
1 handje verse koriander;
1 ui;
2 eetlepels olijfolie;
1 dessertlepel zout;
1 dessertlepel zwarte peper.

Zo maak je het:

Hak de ui fijn.
Doe het gehakt in een kom en voeg er de fijngehakte ui
en de specerijen aan toe.
Hak ook de blaadjes mint, de platte peterselie en de verse
koriander fijn en voeg dat aan het gehakt toe.
Vermeng alles goed en vergeet niet zout en peper toe te
voegen.
Maak van het gehaktmengsel een soort "worstjes" en steek
daar een satéprikker doorheen.
Grill ze boven een hete grill of barbecue of leg ze op een met
bakpapier belegde bakplaat en bak ze 15 minuten in de hete oven.
Draai ze wel een keertje om zodat ook de andere kant mooi
goudbruin wordt.

Dien meteen op met daarbij lekker Marokkaans brood, sausjes en
salade.

n.b.Je kunt de hoeveelheid specerijen in het lamsgehakt naar je eigen smaak aanpassen; vind je het te weinig, gebruik dan extra, vind je het te veel, gebruik dan wat minder.




lamskeftaspiesjes maken



Geplaatst op 13 juli 2013 18:25 en 6031 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  03 feb 2015 23:28
dag amber kan je dit ookmaken zonder mint blaadjes? of is het dan minder lekker?

groetjes!!!! :grin:

Amber  
04 feb 2015 22:40
Natuurlijk kan je de mint weglaten als jij dat wilt: een recept is een richtlijn en je kunt er aan toevoegen of weglaten wat jij zelf het lekkerst vindt.

Groetjes,
Amber
_