Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 01:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 01:48
_
Jjacqueline Online

Door elvira om 01:46
_
Elvira Online

Door nienke57 om 01:17
_
Nienke57 Online

Door Evita_60 om 01:16
_
Evita_60 Online

Door fiederelsje om 01:15
_
Fiederelsje Online

Door Cassandra1 om 01:01
_
Cassandra1 Online

Door fransesien om 00:58
_
Fransesien Online





_

Andere artikelen



Marokkaanse msemmen


Msemmen

Op dit weblog staan ook recepten voor Rghaïf en Meloui
maar de bereiding daarvan is nét even anders dan van
dit recept van Msemmen.....

Dit heb je nodig:

425 gram bloem;
75 gram fijn griesmeel + 35 gram extra;
lauw water;
zout;
1/2 kopje zonnenbloemolie;
3 eetlepels gesmolten boter.

Zo maak je het:

Vermeng de bloem, de 75 gram griesmeel en wat zout
met elkaar.
Voeg er beetje bij beetje lauw water aan toe.
Meng goed door elkaar en kneed 10 minuten goed
door totdat je een soepel, niet plakkerig en elastisch
deeg krijgt.

Maak kleine balletjes deeg ter grootte van een abrikoos.

Maak je handen vet met een mengsel van olie en gesmolten
boter en druk het deeg zo dun mogelijk uit.[foto 1)

Bestrijk het deeg met het olie/botermengsel en bestrooi
met een beetje griesmeel.

Vouw het deeg in vieren tot een vierkant pakketje en laat
rusten.[foto2)
Doe hetzelfde met het overige deeg.

Verhit een anti-aanbak koekenpan.
Neem een "pakketje"deeg en druk dat platter.
Bak de msemmen aan beide zijden goudbruin
en gaar.
Doe hetzelfde met het overige deeg.

Smelt in een pannetje wat honing vermengd
met roomboter en sprenkel dat over de warme
msemmen.




Msemmen maken 1


Msemmen maken 2



Geplaatst op 15 juli 2013 15:49 en 11183 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  16 jul 2013 21:11
Ohhh wat zullen mijn kinderen hier blij mee zijn.....ze zijn hier gek op thnx .....groethes Esther


Amber  
16 jul 2013 21:12
Succes er mee..... :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  27 jul 2013 12:14
Hallo,
Twee dagen geleden ben ik teruggekomen na mijn zoveelste reisje naar Marokko. Dit keer op uitnodiging van een Marokaanse familie in Tiznit die mij o.a. msmen hebben leren maken. Heerlijk!!!! Leuke website heb je. Ik zal er zeker recepten van gaan maken. Bedankt, sukran!
Hartelijke groet,
Marije


Amber  
27 jul 2013 13:48
Hallo Marije,

Fijn dat het je in Marokko goed is bevallen; hoe vaak ben je al geweest?
Op dit weblog vind je heel veel Marokkaanse recepten, dus doe er je voordeel mee zou ik zeggen.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  07 apr 2014 17:26
leuk ik ga ze uitdelen voor mijn spreekbeurt.
maar waarom heten het eigenlijk msemmen?

groetjes Lucy

Amber  
08 apr 2014 13:15
Tja, dat weet ik eigenlijk niet......gek hè? :grin: Ik zal eens rondvragen of misschien weet iemand die dit weblog bezoekt het.
Succes met je spreekbeurt en het maken van de msemmen.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  02 jun 2014 10:44
eindelijk een degelijke uitleg hoe je deze overheerlijke "pannenkoekjes" zelf kan maken, dank je wel. We aten dat dagelijks in Essaouira en zijn er dol op maar ik kon nergens een goed recept vinden. De één voegt er bakpoeder bij, de ander niet, nog een ander voegt er een ei bij... maar jouw recept lijkt het meest op hoe het ginder gemaakt werd in het theehuis. Ik ga meteen aan de slag

Gast  27 jul 2014 14:10
leukk
_





_
Gast  21 jun 2015 15:48
hmmm wat lekke