Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 03:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:19
_
Jjacqueline Online

Door malpje om 01:39
_
Malpje Online

Door elvira om 01:34
_
Elvira Online

Door C.S. om 01:28
_
C.S. Online

Door jjacqueline om 01:27
_
Jjacqueline Online

Door annaseb om 01:15
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door annaseb om 01:04
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Rijstdessert met aardbeiensaus


Rijstdessert met aardbeiensaus

En dan ná de maaltijd zo'n heerlijk rijsttoetje....

Dit heb je nodig:

1 liter volle melk;
100 gram suiker;
150 gram ronde (=pap)rijst;
1 vanillestokje;
1 mespuntje zout;
500 gram aardbeien;
3 eetlepels gecondenseerde gezoete melk;
het sap van 1 citroen.

Zo maak je het:

Breng de melk aan de kook samen met de suiker
en het mespuntje zout.
Snijd het vanillestokje door midden en schraap daar
de zwarte vanillezaadjes uit;voeg toe aan de melk.
Voeg,als de melk kookt, de rijst toe en roer goed
zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken.
Breng aan de kook en laat alles af en toe roerend
in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar koken.
Proef of de rijst gaar is en haal dan van het vuur af
om af te koelen.

Vermeng de gewassen aardbeien samen met de gecon-
denseerde melk en het citroensap in een keukenmachine
of gebruik een staafmixer, zodat je een mooie dikke
saus krijgt. Is de saus te dik, voeg dan wat water of wat
extra gecondenseerde melk toe.

Schep het afgekoelde rijstdessert in mooie schaaltjes of
glazen en schep daarbovenop de aardbeiensaus.

Versier met een hele aardbei en/of een takje verse mint.





Geplaatst op 15 juli 2013 17:18 en 3597 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  27 jun 2015 22:06
Dit recept heb ik vandaag gemaakt, een succes!
Ze vonden het heerlijk.

Amber  
28 jun 2015 09:30
Fijn dat jullie het lekker vonden....Bedankt voor je reactie.

Groetjes,
AMBER
_