Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 00:56
_
Elvira Online

Door Kirkes om 00:34
_
Kirkes Online

Door Annemarie. om 00:30
_
Annemarie. Online

Door Herman38 om 00:09
_
Herman38 Online

Door Gribou---Greet om 00:00
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door nenne13 om 23:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 23:57
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door annaseb om 23:56
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Gevulde Msemen van 24Kitchen


24Kitchen

Zoals ik al eens eerder schreef ben ik een grote fan van de KookTV-zender 24 Kitchen. Elke dag kan je daar zien hoe je lekker eten kunt maken en vandaag was er aandacht voor een paar gerechten voor het Suikerfeest. Dit recept is er één van:

Dit heb je nodig:

  • 200 g fijn griesmeel
  • 200 g bloem
  • snufje zout
  • 250 ml lauwwarm water
  • 100 g roomboter
  • 100 g zonnebloemolie

Vulling

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g gehakt
  • 1 el ras el hanout

Gepofte paprikasalade

  • 295 g gepofte paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • scheutje azijn

Extra nodig

  • plasticfolie
  • bakplaat

Zo maak je het:

Msemmen

  • Meng in een grote kom de griesmeel met de bloem en zout.
  • Voeg al knedend het lauwwarme water toe en kneed het tot een soepel deeg.
  • Laat afgedekt met plasticfolie circa 10 minuten rusten.
  • Laat de roomboter in een pan smelten en meng met de zonnebloemolie.
  • Vorm kleine bolletjes van het deeg en bestrijk de bolletjes met het boter-oliemengsel. Houd een beetje van het mengsel over.

Vulling msemmen

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Houd een derde van de paprika apart voor de salade.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de uien, knoflook, paprika, gehakt en ras el hanout op laag vuur in circa 5minuten gaar.
  • Laat de vulling afkoelen.

Gepofte paprikasalade

  • Snijd de gepofte paprika in blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pel en snipper de ui.
  • Meng alle ingrediënten voor de salade en de achtergehouden paprika met elkaar in een kom.

Gevulde msemmen

  • Bestrijk de bakplaat met het resterende boter-oliemengsel.
  • Leg een deegbolletje op de bakplaat en smeer het met je handen zo dun mogelijk uit.
  • Schep 2 volle eetlepels van de vulling onderin het deeg en rol het deeg op.
  • Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg tot een spiraal.
  • Verwarm een koekenpan en bak de gevulde msemmen om en om in circa 4 minuten krokant.


Recept van:: Mounir Toub

Bekijk de video op de site van 24Kitchen; daar zie je precies hoe het moet.





Artikel links


Geplaatst op 08 augustus 2013 21:18 en 7607 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 apr 2014 12:03
lijkt me heerlijk