Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door brampater om 03:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:01
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door brampater om 03:00
_
Brampater Online

Door jjacqueline om 02:57
_
Jjacqueline Online

Door Marc om 02:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Zjaak om 02:41
_
Zjaak Online

Door barth. om 02:19
_
Barth. Online





_

Andere artikelen



Pittige kippendrumsticks uit de oven


Kruidige kippendrumsticks

Lekkere pittige kippendrumsticks gekruid in een marinade en gebakken in de oven.

Dit heb je nodig:

12 kippendrumsticks;
1 zeer fijn gehakte of geraspte ui;
3 fijngeperste tenen knoflook;
een scheut olijfolie;
4 eetlepels pittige mosterd;
een stukje fijngeraspte verse gemberwortel;
1 eetlepel sojasaus;
2 eetlepels fijngehakte verse koriander;
zout,peper en paprikapoeder naar smaak.

Zo maak je het:

Doe de fijngehakte ui, de geperste tenen knoflook,
de olijfolie, de sojasaus, de mosterd,de geraspte gemberwortel en de fijngehakte verse koriander in een kom.
Roer alles goed door elkaar met een houten lepel.
Roer er dan het paprikapoeder en peper en zout naar smaak doorheen.
Doe de drumsticks er bij en schep alles zodanig door
elkaar dat de drumsticks helemaal bedekt zijn door
de marinade.

Plaats de kom in de koelkast en laat de drumsticks
een hele nacht of een hele dag marineren.

Verwarm de oven op 220 graden.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de
gemarineerde kippendrumstick daar op.
Schep de resterende marinade er overheen.
Plaats de bakplaat in de oven en laat bakken (op
de helft van de baktijd de drumsticks 1x omkeren)
totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn (ongeveer
1 uur).

Dien op met daarbij lekker brood en verschillende
salades.




kruidige kippendrumsticks marineren



Geplaatst op 11 augustus 2013 15:37 en 4995 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  09 nov 2013 22:12
Gebruik je zoute of zoete soja in dit recept?

Amber  
10 nov 2013 14:44
Ik gebruik zoete, dus eigenlijk Indonesische ketjap.
Je mag zelf kijken wat voor sojasaus je in dit recept het lekkerst vindt.
_





_
Gast  12 nov 2013 17:52
Hoi Amber,

Haal je bij het schoonmaken van de kip ook het vel weg of laat je die zitten?

Groetjes

Amber  
12 nov 2013 20:11
Ik laat zelf het vel gewoon zitten; het geeft alleen maar extra smaak aan de kip.
Maar als jij dat wilt dan kan je het vel verwijderen.....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  19 aug 2014 19:11
Hoeveel zout gaat er in

Amber  
19 aug 2014 21:51
Er staat expres "zout naar smaak" want de ene vindt meer zout lekkerder dan de andere
en er zijn ook mensen die helemaal geen zout willen of mogen.
Zelf even kijken dus.....
_