Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 03:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:19
_
Jjacqueline Online

Door malpje om 01:39
_
Malpje Online

Door elvira om 01:34
_
Elvira Online

Door C.S. om 01:28
_
C.S. Online

Door jjacqueline om 01:27
_
Jjacqueline Online

Door annaseb om 01:15
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door annaseb om 01:04
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Gevulde courgette/paprika/tomaat (Mahchi)


Gevulde groenten (courgette/paprika/tomaat)

Ook dit is een gerecht uit het Midden Oosten maar het wordt ook gemaakt in Noord Afrika.....heerlijke gevulde groenten in een lekkere saus.......

Dit heb je nodig:

Voor de saus:
1 fijngehakte ui;
3 tenen fijngehakte knoflook;
4 grote tomaten (of een blik gepelde tomaten);
1 eetlepel tomatenpuree;
300 ml. water;
zout en peper naar smaak;
3 eetlepels olijfolie.

De groenten:
6 ronde courgettes;
6 kleine groene paprika's;
6 trostomaten.

Voor de vulling van de groenten:
600 gram gehakt;
1 fijngehakte ui;
3 fijngehakte tenen knoflook;
5 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1 ei;
100 gram gekookte rijst;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Maak eerst de saus:
Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de fijngehakte
ui en de knoflook.
Voeg er de geraspte tomaten of de geplette gepelde tomaten
uit blik toe en de tomatenpuree.
Schep alles goed door elkaar en laat enkeleminuten zachtjes
sudderen.
Voeg het water toe en peper en zout naar smaak en laat
zachtjes koken totdat de saus dikker wordt.

Meng in een kom alle ingrediënten voor de vulling van de
groenten.

Was alle groenten, snijd de bovenkant van de courgettes
en hol ze uit; snijd de paprika in de breedte in tweeën en
verwijder de zaadjes en witte delen; snijd het kapje van de
tomaten en hol ze uit.

Vul de groenten met de klaargemaakte vulling.
Plaats ze in een pan en bedek met de saus.
Breng aan de kook en laat de groenten op heel zacht vuur
in 30 minuten langzaam gaar worden met het deksel op
de pan.





gevulde groenten maken


gevulde groenten maken 2



Geplaatst op 13 augustus 2013 13:55 en 3928 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  26 aug 2013 14:03
Dit lijkt me heerlijk!
Staat voor deze week op het menu
Groet
Aprilleke

Amber  
26 aug 2013 19:53
Ha Aprilleke (ik heb je een tijd niet gezien hier); leuk dat je even langskomt en veel plezier met het recept.

groetjes,
AMBER
p.s.Lijkt het jou ook niet leuk om lid te worden van mijn forum? Je bent van harte welkom hoor....
_