Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door joke om 08:17
_
Joke Online

Door moontje om 08:16
_
Moontje Online

Door Marguerite1 om 08:16
_
Marguerite1 Online

Door Annelies1 om 08:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hadinada om 08:14
_
Hadinada Online

Door S.postma om 08:14
_
S.postma Online

Door Rosalina42 om 08:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Anneke123 om 08:13
_
Anneke123 Online





_

Andere artikelen



Aardappel-linzen en doperwtenstoof


Aardappel/linzen/doperwtenstoof

Een lekkere vegetarische stoofpot of anders voor bij je vlees of vis.....

Dit heb je nodig:

2 eetlepels olijfolie;
400 gram in stukjes of plakjes gesneden aardappelen;
1 fijngehakte rode ui;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1 eetlepel kerriepoeder;
1 koffielepel kurkuma;
1/2 liter groentenbouillon (van een blokje);
800 gram uitgelekte en afgespoelde gekookte
linzen uit blik;
120 gram diepvriesdoperwten (voorgekookt);
100 gram gekookte spinazie;
een flinke mespunt rode pepervlokken;
fijngehakte verse koriander.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een (braad-)pan.
Bak er de aardappelstukjes al omscheppend in
aan.
Voeg er de fijngehakte ui, knoflook, kerriepoeder
en kurkuma aan toe en fruit alles al omscheppend
verder aan totdat de ui glazig is.

Voeg er dan de bouillon en de rode pepervlokken
aan toe en breng aan de kook.
Laat zachtjes koken totdat de aardappel gaar is.
Voeg er de uitgelekte gekookte linzen, diepvrieserwten
spinazie en fijngehakte verse koriander aan toe.
Schep alles goed door elkaar en controleer of alles
goed op smaak is.
Laat alles een paar minuten goed doorwarmen.

Dien op en strooi er naar wens wat extra rode peper-
vlokken overheen.





Geplaatst op 15 augustus 2013 13:24 en 3129 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  08 jul 2014 15:41
Voor hoeveel personen is dit?

Amber  
08 jul 2014 16:55
Voor ongeveer 4-6 personen; ligt er aan hoe grote eters het zijn........
_