Een lekkere vegetarische stoofpot of anders voor bij je vlees of vis.....
Dit heb je nodig:
2 eetlepels olijfolie;
400 gram in stukjes of plakjes gesneden aardappelen;
1 fijngehakte rode ui;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1 eetlepel kerriepoeder;
1 koffielepel kurkuma;
1/2 liter groentenbouillon (van een blokje);
800 gram uitgelekte en afgespoelde gekookte
linzen uit blik;
120 gram diepvriesdoperwten (voorgekookt);
100 gram gekookte spinazie;
een flinke mespunt rode pepervlokken;
fijngehakte verse koriander.
Zo maak je het:
Verhit de olijfolie in een (braad-)pan.
Bak er de aardappelstukjes al omscheppend in
aan.
Voeg er de fijngehakte ui, knoflook, kerriepoeder
en kurkuma aan toe en fruit alles al omscheppend
verder aan totdat de ui glazig is.
Voeg er dan de bouillon en de rode pepervlokken
aan toe en breng aan de kook.
Laat zachtjes koken totdat de aardappel gaar is.
Voeg er de uitgelekte gekookte linzen, diepvrieserwten
spinazie en fijngehakte verse koriander aan toe.
Schep alles goed door elkaar en controleer of alles
goed op smaak is.
Laat alles een paar minuten goed doorwarmen.
Dien op en strooi er naar wens wat extra rode peper-
vlokken overheen.