Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door brampater om 03:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:01
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door brampater om 03:00
_
Brampater Online

Door jjacqueline om 02:57
_
Jjacqueline Online

Door Marc om 02:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Zjaak om 02:41
_
Zjaak Online

Door barth. om 02:19
_
Barth. Online





_

Andere artikelen



Rundvleestajine met pruimen en abrikozen


Rundvleestajine met pruimen en abrikozen

Ja hoor, de tajine-ideetjes zijn nog lang niet uitgeput; hier is weer zo'n fijne hartig-zoete combinatie waar de Marokkaanse keuken zo bekend om is.

Dit heb je nodig:

500 gram zacht rundvlees (of lamsvlees);
1 ui;
2 tenen knoflook;
1 eetlepel olijfolie;
1 koffielepel zwarte peper;
1 koffielepel zout;
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel gemalen komijn;
1 kaneelstokje;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 glas water.

Voor de pruimen/abrikozen-bereiding:
1 glas water;
1 eetlepel suiker of honing;
1 kaneelstokje (naar keuze; je mag het
ook weglaten als je niet zo van kaneel houdt);
250 gram gedroogde pruimen;
125 gram gedroogde abrikozen;
een handje witte amandelen;
sesamzaad.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in de tajine/kookpan/braadpan en
braad daarin het in grove stukken gesneden vlees in
enkele minuten op laag vuur om en om aan.
Strooi over het aangebraden vlees de fijngehakte ui
en knoflook en daarna alle specerijen en zout.
Schep alles door elkaar, voeg water toe, breng weer
aan de kook en zet het vuur laag.
Doe het deksel op de tajine/kookpan/braadpan en laat
stoven totdat het vlees zacht en gaar is.
Er moet een geurige ingekookte saus overblijven.

Doe ondertussen in een klein pannetje het water, de
gedroogde pruimen en abrikozen, de suiker of honing
en het kaneelstokje.
Breng alles aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes
koken.
Houd apart.

Als de tajine klaar is, het vlees gaar is en de saus is ingekookt,
voeg er dan het pruimen/abrikozenmengsel aan toe en schep
een beetje door elkaar.
Laat alles nog 5 minuten zachtjes sudderen en doorwarmen.

Bak de amandelen in een koekenpannetje in een beetje olie
goudbruin.

Dien het gerecht op in de tajine of schep alles op een mooie
schaal en bestrooi met de gebakken amandelen en wat sesamzaad.

Geef er lekker brood bij en verschillende salades.





Geplaatst op 15 augustus 2013 13:50 en 12641 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  05 dec 2013 18:02
Ik heb dit gerecht gemaakt.. ik vond het erg droog.. weet niet goed wat ik fout heb gedaan, misschien moet ik volgende keer extra water toevoegen? Ik had helemaal geen saus of iets.. weet niet of dat ook de bedoeling is?
Smaak was verder wel goed overigens :D

Amber  
05 dec 2013 19:49
Zoals je in het recept kunt lezen moet je aan de vleesbereiding 1 glas water toevoegen; daar bedoel ik mee 1 groot glas water.
Eigenlijk zoveel water dat alles bijna onder staat.
Ook aan de pruimen/abrikozenbereiding voeg je 1 glas water toe.

Bij het maken van tajinegerechten moet je altijd zélf even kijken hoeveel vocht je moet toevoegen om op het laatst een licht gebonden geurige saus over te houden, dus; vind je het vochtgehalte niet voldoende, voeg dan wat meer water toe.
_





_
Gast  06 dec 2013 07:20
Ik had een normaal glas water bij beiden toegevoegd.. Ik had nog wat over van de stoof dus dat heb ik ingevroren. Na ontdooien en voor het opwarmen zal ik alsnog water toevoegen en dan zou het goed moeten zijn Vond het verder namelijk erg lekker

Gast  20 aug 2014 17:00
Kan je ook in plaats van kaneel stokje kaneel
Poeder gebruiken
_





_
Amber  
21 aug 2014 00:03
Ja hoor, dat kan ook heel goed.

Gast  21 aug 2014 08:22
Ok, bedankt voor je reactie
_





_
Gast  02 jul 2015 15:25
Beste Amber,
In het recept srpeek je steeds van 1 koffielepel; ik ken alleen standaard theelepel. Is dat dezelfde hoeveelheid?
Alvast bedankt voor je antwoord.

Ria van der Leest

Amber  
03 jul 2015 09:23
Hallo Ria,

In de meeste recepten heb ik het over 1 koffielepel.
Het is eigenlijk een Franse maat en het is ongeveer 1 1/2 theelepel of 1 dessertlepel.
Over het algemeen zijn de hoeveelheden specerijen die ik geef bij een recept een indicatie van hoeveel je kunt toevoegen, maar voel je vrij om meer of minder van een bepaalde specerij toe te voegen;naar eigen smaak dus.

Groetjes,
Amber
_