Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door brampater om 03:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:01
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door brampater om 03:00
_
Brampater Online

Door jjacqueline om 02:57
_
Jjacqueline Online

Door Marc om 02:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Zjaak om 02:41
_
Zjaak Online

Door barth. om 02:19
_
Barth. Online





_

Andere artikelen



Eenvoudige gestoofde kip met olijven en krielaardappeltjes


Eenvoudige gestoofde kip met olijven en krieltjes

Gemakkelijk te maken maar o zo lekker......

Dit heb je nodig:

Voor 2 personen:

2 kippenpoten (elk doormidden gesneden);
1 in plakjes gesneden ui;
zout en peper naar smaak;
1 koffielepel gemalen koriander;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 tomaat in kleine stukjes gesneden;
250 gram gemengde olijven;
2 blaadjes laurier;
olijfolie.

10-20 krielaardappeltjes;
zout en peper;
fijngehakte platte peterselie.

Zo maak je het:

Verhit in een braadpan een scheut olijfolie en fruit
daar de ui in aan.
Voeg de stukken kip en de blaadjes laurier toe.
Doe er zout en peper naar smaak, paprikapoeder en
korianderpoeder bij, schep alles door elkaar en laat
de stukken kip goed aanbraden; schep ze af en toe
om zodat de specerijen goed in de kip dringen.

Voeg er de tomatenstukjes bij en giet er zoveel water
bij totdat alles tot de helft onder staat.
Breng aan de kook, zet het gas laag, doe het deksel
op de pan en laat de kip zolang zachtjes koken totdat
ze gaar is en de saus is ingekookt.

Voeg, als de kip gaar is, er de olijven aan toe en laat
alles nog 10 minuten zachtjes sudderen.

Kook ondertussen de krieltjes in water met wat zout
en een laurierblaadje.
Giet ze goed af en bak ze in een koekenpan in een
scheut olijfolie.
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper,
zout en fijngehakte platte peterselie.
Geef de krieltjes apart bij de kipstoofschotel.





Geplaatst op 15 augustus 2013 15:21 en 5275 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gradapaulina  
22 aug 2013 14:31
mmmmmmmmmm dit lijkt met een heerlijk recept :grin: bedankt Amber..

Amber  
22 aug 2013 15:11
Graag gedaan hoor.....geniet er van! :grin: :grin:
_





_
Gast  03 mei 2016 20:57
Ik heb dit gerecht al vaker gemaakt, een heerlijk gerecht!

Amber  
04 mei 2016 11:08
Bedankt voor je reactie.
_