Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door corn1948 om 17:23
_
Corn1948 Online

Door christoffel om 17:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 17:22
_
Tteun Online

Door A. van Sprang om 17:19
_
A. van Sprang Online

Door Klusser1 om 17:19
_
Klusser1 Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 17:17
_
Ramapi Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaans brood (Matlouh)gevuld met gehakt, paprika en kaas


Marokkaans gevuld brood met gehakt,paprika en kaas Matlouh

Een lekker gevuld Marokkaans broodje dat je bakt in
een tajine of in een koekenpan.

Dit heb je nodig:

Voor het brood (matlouh):
300 gram fijn griesmeel (smida);
200 gram bloem;
3 eetlepels melkpoeder;
1 koffielepel zout;
1 eetlepel gistkorrels (gedroogde);
300- 350 ml lauw water (zoveel als het deeg
kan opnemen).

Voor de vulling:
300 gram gehakt (lams/rund/kalfs);
1 fijngehakte ui;
2 gegrillde rode paprika's (verhitten
in de oven of op het gas totdat de schil
zwart is; in een plastic zak doen en na
een paar minuten de zwarte schil verwijderen)
in kleine stukjes gesneden;
zout en peper naar smaak;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 lepel tomatenpuree of een scheut tomaten-
passata;
3-4 puntjes "la vache qui rit"-kaas;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander.

Zo maak je het:

Maak eerst de vulling:
Fruit de fijngehakte ui in een scheut olijfolie en voeg
er dan het gehakt aan toe.
Bak het gehakt rul en voeg er dan de tomatenpuree of
de tomatenpassata, de stukjes geroosterde rode paprika
de fijngehakte verse koriander, het komijnpoeder en
peper en zout naar smaak aan toe.
Schep alles goed door elkaar en laat even sudderen.
Doe de massa in een kom, laat lauw worden en schep
er dan de geprakte "la vache qui rit" kaaspuntjes doorheen.
Laat de vulling helemaal afkoelen.

Maak dan de broodjes:
Vermeng het griesmeel met de bloem, het zout, de gistkorrels
en het melkpoeder (zorg er wel voor dat het zout niet meteen met
de gist in aanraking komt; zout vermindert n.l. de werking van gist).
Vermeng beetje bij beetje met 300 ml. lauw water en begin als alles
samen komt te kneden. Giet meer lauw water toe als dat nodig is
en het deeg te droog is.
Kneed minstens 20 minuten flink met de palmen van je handen.
Je moet een zacht, soepel en glad deeg krijgen.
Maak een bol van het deeg en plaats het in een met wat olie
ingevette kom; dek de kom af met een doek of met plasticfolie
en laat rijzen totdat de hoeveelheid is verdubbeld. (ong. 1 uur).

Strooi wat bloem op een werkvlak en verdeel de bol deeg in
kleinere, even grote, bolletjes. Laat 10-15 minuten rusten.

Neem dan een bolletje deeg, rol het uit tot een cirkel, schep
een beetje van de gehaktvulling in het midden daarvan en
vouw de kanten over de vulling heen.
Draai de gevulde bol dan om en maak ze voorzichtig wat platter
met een deegroller zodat je een rond plat broodje krijgt.
Doe hetzelfde met de overige bolletjes deeg en de vulling.

Bak dan de broodjes aan beide zijden mooi goudbruin en gaar
in een matig hete koekenpan of tajine.




Marokkaans gevuld brood met gehakt,paprika en kaas Matlouh maken


Marokkaans gevuld brood met gehakt,paprika en kaas Matlouh Klaar



Geplaatst op 17 augustus 2013 13:30 en 19408 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  14 sep 2013 10:40
salaam amber ik heb een vraag over dit heerlijke recept is mogelijk om melkpoeder te vervangen door gewoon melk of iets anders groetjes fatima

Gast  23 feb 2014 13:50
sokran bezef amber ik ben lang op zoek naar dit gerecht
_





_
Amber  
23 feb 2014 14:21
Graag gedaan hoor; succes met het recept.

Gast  31 mei 2014 20:24
mag ik alle soorten meel gebruiken of niet ik heb meestal altijd patentbloem in huis
_





_
Amber  
31 mei 2014 21:18
Gebruik het liefst fijn griesmeel vermengd met patentbloem.

Gast  01 jun 2014 17:27
dag amber heb dernet die broodjes gemaakt mar ze waren niet luchtig van binnen ik heb trouwens goed gekneed een ze gebakken in die harde marokaanse pan met zware bodem
_





_
Gast  01 jul 2015 13:44
Je kunt toch beter met de deeg beginnen want die moet een 1

Amber  
01 jul 2015 14:13
Je moet het doen zoals jíj het zelf het beste vindt....
_





_
Gast  17 sep 2015 23:25
Hoeveel broodje haal je er uit? Hoe groot zijn de broodjes?

Amber  
18 sep 2015 01:10
Zo groot als je zelf maakt, zelf even uitproberen hoeveel je dan uit de opgegeven hoeveelheid deeg krijgt.
_





_
Gast  06 dec 2015 15:22
Hey zelfde vraag als hier onder! .x

Gast  03 jun 2017 14:59
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk
_





_
Gast  08 jun 2018 13:16
Zelf kijken hoeveel bolletjes deeg je er uit krijgt. Waarom niet gewoon zeggen hoeveel bolletjes hier uit haalt.