Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ReneW om 07:54
_
ReneW Online

Door S.postma om 07:52
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door joop3232 om 07:52
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door wimmie44 om 07:50
_
Wimmie44 Online

Door S.postma om 07:50
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door S.postma om 07:47
_
S.postma Online

Door Rosalina42 om 07:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 07:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Libanese kipkebab


Libanese Kipkebab

Kipkebab wordt gemaakt in heel veel landen rondom de Middellandse Zee zoals in Turkije, Griekenland, Egypte, Libanon, Syrië en zelfs in India.....

Het wordt gemaakt van gegrilld kippengehakt met heel veel lekkere specerijen en kruiden met daarbij lekkere salades naar keuze. Je kunt het ook opdienen op een dürümvel (een soort Turkse tortilla) met een lekkere saus zoals tzatziki, Libanese yoghurt of Indiase raïta...

Dit heb je nodig:

voor 4 personen:
4 kippenfilets;
1 ui;
1/2 bosje platte peterselie;
1 koffielepel tomatenpuree;
1 koffielepel scherpe rode peper;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/4 koffielepel kaneelpoeder;
8 fijngestampte kardamompeulen (zie foto 2);
8 verkruimelde kruidnagelen;
1 flinke mespunt nootmuskaatpoeder;
2 eetlepels olijfolie;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Doe in een hakmolen of keukenmachine de kipfilet, de in
stukken gesneden ui en de tomatenpuree met de olijfolie.
Mix alles fijn en voeg er dan de specerijen en zout naar
smaak aan toe. Mix alles opnieuw goed door elkaar.

Doe de massa in een kom, dek af met plasticfolie en zet
minstens 30 minuten in de koelkast zodat alle smaken
zich goed met elkaar vermengen.

Vorm met vochtige handen een soort "worstjes" van het
mengsel.
Steek die evt. aan satéprikkers, maar dat hoeft niet.
Bestrijk ze met wat olie met een kwastje en grill ze
op de barbecue, op een electrische grill of in een hete
grillpan aan alle kanten mooi bruin en gaar.

Dien ze op met bijvoorbeeld dürümvellen, pitabrood,
tomaten- en of komkommersalade, ijsbergsla en
een lekkere saus naar keuze zoals tzatziki, raïta of
een andere saus naar je eigen keuze.




kardamompeulen



Geplaatst op 18 augustus 2013 16:57 en 6387 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  10 jan 2014 23:26
Vandaag 10-01-2014 dit recept gemaakt, en we hebben heeeeeerlijk gegeten.
Bedankt voor je recept.

groet,
Klaas Huizing uit Franeker

Amber  
11 jan 2014 13:47
Graag gedaan Klaas; fijn dat het jullie goed smaakte......

groetjes,
AMBER
_