Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door nienke57 om 01:17
_
Nienke57 Online

Door Evita_60 om 01:16
_
Evita_60 Online

Door fiederelsje om 01:15
_
Fiederelsje Online

Door Cassandra1 om 01:01
_
Cassandra1 Online

Door fransesien om 00:58
_
Fransesien Online

Door 50plusser.nl om 00:42
_
50plusser.nl Online

Door elvira om 00:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Chocolade-caramelblokken met noten


Chocolade-caramelblokken met noten

Voor de chocoladeliefhebbers onder ons.....

Dit heb je nodig:

100 gram pure chocolade;
75 gram hazelnoten;
100 gram poedersuiker;
30 gram honing;
50 gram roomboter;
10 cl. room;
zonnenbloemolie.

Zo maak je het:

Rooster de hazelnoten in een droge pan
én verwijder de bruine velletjes.
Hak ze grof.

Smelt de pure chocolade in een schaal boven
een pan kokend water (au bain marie) of in
de magnetron.

Smelt de suiker en de honing in een pannetje
met een dikke bodem totdat er een dikke bruine
caramel ontstaat.
Voeg daar (voorzichtig) de room aan toe en
roer door elkaar (doe dat op laag vuur en blijf
ongeveer 15 minuten goed doorroeren).

Voeg er dan de gesmolten chocolade en daarna
de grof gemalen hazelnoten aan toe en roer
alles goed door elkaar.

Neem een vierkante bakvorm en vet die goed
in met zonnenbloemolie.
Leg er een velletje bakpapier in.
Schenk de chocolade-caramel-notenmassa in
de vorm en laat afkoelen.
Maak,als de chocolade lauw en een beetje steviger
is geworden, met de achterkant van een groot mes
groeven in het oppervlak zodat je er straks blokjes
of rechthoekjes van kunt snijden.
Laat verder helemaal afkoelen en snijd de chocolade
dan zoals je van tevoren zelf hebt aangegeven.

Bewaar de chocolade in de koelkast of op een koele
en droge plek.





Geplaatst op 19 september 2013 12:25 en 3778 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  24 sep 2013 19:21
ziet er lekker uit!!!

Gast  18 mrt 2014 18:32
Mmmmmmm!! Lekker!!
_