Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 01:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 01:48
_
Jjacqueline Online

Door elvira om 01:46
_
Elvira Online

Door nienke57 om 01:17
_
Nienke57 Online

Door Evita_60 om 01:16
_
Evita_60 Online

Door fiederelsje om 01:15
_
Fiederelsje Online

Door Cassandra1 om 01:01
_
Cassandra1 Online

Door fransesien om 00:58
_
Fransesien Online





_

Andere artikelen



Dadelhapjes


Dadelhapjes

Je kunt zóveel doen met dadels, zoals
bijvoorbeeld deze lekkere dadelhapjes.

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:
200 gram bloem;
50 gram zachte roomboter;
60 gram suiker;
1 ei;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
2 mespuntjes bakpoeder;
1 mespuntje zout.;
1 eigeel om mee te bestrijken.

Voor de vulling:
125 gram dadelpasta (Marokkaanse winkel);
2 eetlepels oranjebloesemwater;
4 mespuntjes kaneelpoeder.

Zo maak je het:

Vermeng de ingrediënten voor het deeg met elkaar.
Maak er een bol van en verpak die in plasticfolie.
Zet dat een kwartiertje in de koelkast.

Vermeng de ingrediënten voor de vulling met elkaar.
Maak eerst balletjes van het mengsel en dan van elk
balletje een worstje zo groot als je pink. (zie afbeelding).

Bestrooi een werkplek met wat bloem en rol het deeg
uit tot een rechthoekige lap van 0,5 cm dikte.
Snijd daar vierkantjes van 3x3 cm uit met een kartelwieltje
of anders met een mes.(zie afbeelding).

Verwarm de oven op 180 graden.

Leg op elk vierkantje deeg een dadelworstje en vouw
twee hoekjes van het deegvierkantje daar overheen.
Druk het deeg goed aan en bestrijk met het losgeklopte
eigeel.

Leg de dadelhapjes op een met bakpapier belegde bakplaat
en bak ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Kijk wél af en toe of ze niet te bruin worden; ze moeten er
lichtbruin uitkomen.




dadelhapjes maken


dadelhapjes maken


dadelhapjes maken



Geplaatst op 22 september 2013 13:23 en 5757 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  26 sep 2013 19:02
MMMMM DEZE ZIEN ER WEER LEKKER UIT!!!! GA IK HET WEEKEND PROBEREN..DANK JE AMBER..GROETJES VAN PAULINA :grin:


Amber  
26 sep 2013 20:57
Groetjes terug Paulina....veel plezier met het recept

AMBER
_





_
Gast  23 feb 2014 13:01
mmm te gek die amber recepten zijn zalig me complimenten voor haar!

Amber  
23 feb 2014 13:23
Dank je wel! :grin:
_





_
Gast  27 mrt 2015 15:12
Dag Amber, kan je zelf dadelpasta maken door dadels te pureren of is dit onbegonnen werk. Groetjes nele

Amber  
27 mrt 2015 20:44
Nee, om zelf dadelpasta te maken moeten de dadels eerst worden gestoomd voor een aantal minuten.

Dit heb je nodig:
ongeveer 20-25 dadels;
ruim een theelepel kaneelpoeder;
ruim een eetlepel poedersuiker.


Zo maak je het:
Ontpit de dadels en stoom ze (bijvoorbeeld bovenop een couscouspan of in een stoomkoker)ongeveer 10 minuten totdat ze helemaal zacht zijn.
Doe de gestoomde zachte dadels in een kom en prak ze fijn met een vork en vermeng dat met het kaneelpoeder en de poedersuiker tot je een gladde
pasta krijgt.
Wikkel de dadelpasta in plasticfolie en laat goed koelen in de koelkast.


Succes er mee,
groetjes,
Amber
_





_
Gast  28 mrt 2015 14:41
Dank je wel Amber