Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Josta48 om 10:29
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door NicolaasP om 10:29
_
NicolaasP Online

Door Josta48 om 10:28
_
Josta48 Online

Door Madelief46 om 10:26
_
Madelief46 Online

Door Janny321 om 10:26
_
Janny321 Online

Door tinekef6 om 10:25
_
Tinekef6 Online

Door Rosalina42 om 10:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kruidkoek met dadels,abrikozen en sinaasappel


Kruidkoek met dadels abrikozen en sinaasappel

Ik vind zo'n lekkere zelfgebakken kruidkoek heel
goed passen bij de herfst; lekker kopje koffie of
een glas thee met daarbij een dikke plak van deze
geurige en smakelijke koek.....

Dit heb je nodig:

300 gram bloem;
50 gram bruine basterdsuiker;
2 koffielepels 4-specerijenpoeder (klik als
je het zelf wilt maken op de link onderaan
het recept; gebruik anders koekkruiden uit
de winkel);
1 koffielepel bakpoeder;
1 koffielepel bicarbonaat (baking soda;optioneel);
130 ml. vloeibare honing;
130 ml. kokend water;
200 gram sinaasappelmarmelade met stukjes;
4 dadels;
4 gedroogde abrikozen.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe alle droge ingrediënten in een kom; de bloem, de suiker,
het bakpoeder, het bicarbonaat; de dadels en gedroogde abrikozen
in kleine stukjes en de specerijen (4-specerijenpoeder of koekkruiden
uit de winkel).

Vermeng in een andere kom de "vloeibare" ingrediënten zoals de honing,
het kokende water en de sinaasappelmarmelade.

Roer de inhoud van beide kommen door elkaar en vermeng de droge
ingrediënten daarna goed met de vloeibare.
Roer alles goed door elkaar tot een mooi koekbeslag.

Vet een cakevorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem of
leg er een velletje bakpapier in.
Schep het beslag in de vorm.

Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak 50 minuten.
Controleer of de koek gaar is door er een satéprikker in te steken.
Komt die er droog uit dan is de koek gaar; zo niet, bak dan wat
langer.

Laat een beetje afkoelen en haalde koek dan uit de vorm.

De koek smaakt nog beter wanneer je 'm een hele nacht in de
koelkast laat liggen.
De koek blijft 1-2 weken goed in de koelkast.




Artikel links


Geplaatst op 02 oktober 2013 13:05 en 4231 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  03 nov 2013 14:47
syrische eten is het allerlekerste eten wat er bestaat :grin: :grin: :grin:

Amber  
03 nov 2013 18:25
Dan ben jij vast en zeker Syrisch? Maar op dit weblog staan nog heel wat meer recepten dan Arabische......elk land heeft z'n eigen lekkere gerechten toch?
_





_
Gast  20 nov 2013 11:07
Hallo Amber, geweldige site en ik heb er leuke recepten van gebruikt. Maar wat is precies een koffielepel?


Gast  20 nov 2013 11:09
O sorry, heb het net in het gastenboek gelezen

_





_
Amber  
20 nov 2013 14:53
Geeft niet hoor....vragen staat vrij..... :grin:

Gradapaulina  
11 sep 2015 16:52
Hallo Amber, vandaag je kruidkoek weer gemaakt.
hij smaakt vast weer heerlijk morgen!!
wil je bedanken voor al je lekkere recepten die ik al heb gemaakt van je . :grin: :grin:
_





_
Amber  
11 sep 2015 19:59
Graag gedaan hoor