Lekkere hartige vegetarische cake....
Dit heb je nodig:
1 groene paprika (pitjes verwijderd);
1 rode paprika (idem);
1 gele paprika (idem);
1 middelgrote courgette;
130 gram bloem;
30 gram zongedroogde tomaten op olie;
30 gram ontpitte zwarte olijven;
1 fijngehakte teen knoflook;
1 cl. olijfolie + 5 cl. voor de groenten;
3 losgeklopte eieren;
1 zakje bakpoeder;
zout en cayennepeper naar smaak.
Zo maak je het:
Snijd de paprika's en de gewassen courgette
in kleine stukjes.
Doe hetzelfde met de zongedroogde tomaten
en de zwarte ontpitte olijven.
Verhit de 5 cl. olijfolie in een pan en fruit daarin
in 3 minuten de paprikastukjes.
Voeg er de courgettestukjes aan toe en zout en
cayennepeper naar smaak.
Laat alles nog 1 minuut al omscheppend bakken
en schep alles op een bord.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe in een grote kom de bloem,bakpoeder, zout en een
beetje cayennepeper en roer dat door elkaar.
Maak een kuiltje in het midden en giet daarin de
losgeklopte eieren en 1 cl. olijfolie en vermeng
met elkaar.
Voeg er de fijngehakte knoflook, de zongedroogde
tomatenstukjes en de fijngesneden zwarte olijven
aan toe.
Vermeng alles goed tot een samenhangend beslag
en roer er op het laatst de gefruite groenten doorheen
(met een houten lepel).
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem of belegmet
een vel bakpapier en schep er het beslag in.
Laat de cake 45 minuten bakken in de voorverwarmde
oven (steek er een satéprikker in; alsdie er droog uitkomt
is de cake gaar).