Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ramapi om 08:18
_
Ramapi Online

Door joke om 08:17
_
Joke Online

Door moontje om 08:16
_
Moontje Online

Door Marguerite1 om 08:16
_
Marguerite1 Online

Door Annelies1 om 08:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hadinada om 08:14
_
Hadinada Online

Door S.postma om 08:14
_
S.postma Online

Door Rosalina42 om 08:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Groentencake


groentencake

Lekkere hartige vegetarische cake....

Dit heb je nodig:

1 groene paprika (pitjes verwijderd);
1 rode paprika (idem);
1 gele paprika (idem);
1 middelgrote courgette;
130 gram bloem;
30 gram zongedroogde tomaten op olie;
30 gram ontpitte zwarte olijven;
1 fijngehakte teen knoflook;
1 cl. olijfolie + 5 cl. voor de groenten;
3 losgeklopte eieren;
1 zakje bakpoeder;
zout en cayennepeper naar smaak.

Zo maak je het:

Snijd de paprika's en de gewassen courgette
in kleine stukjes.
Doe hetzelfde met de zongedroogde tomaten
en de zwarte ontpitte olijven.

Verhit de 5 cl. olijfolie in een pan en fruit daarin
in 3 minuten de paprikastukjes.
Voeg er de courgettestukjes aan toe en zout en
cayennepeper naar smaak.
Laat alles nog 1 minuut al omscheppend bakken
en schep alles op een bord.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe in een grote kom de bloem,bakpoeder, zout en een
beetje cayennepeper en roer dat door elkaar.
Maak een kuiltje in het midden en giet daarin de
losgeklopte eieren en 1 cl. olijfolie en vermeng
met elkaar.
Voeg er de fijngehakte knoflook, de zongedroogde
tomatenstukjes en de fijngesneden zwarte olijven
aan toe.
Vermeng alles goed tot een samenhangend beslag
en roer er op het laatst de gefruite groenten doorheen
(met een houten lepel).
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem of belegmet
een vel bakpapier en schep er het beslag in.

Laat de cake 45 minuten bakken in de voorverwarmde
oven (steek er een satéprikker in; alsdie er droog uitkomt
is de cake gaar).




groentencake maken



Geplaatst op 21 oktober 2013 14:48 en 7893 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  22 okt 2013 12:34
Dit gaat een favoriet van mij worden!
Yum Yum.

Gast  08 feb 2014 11:03
hallo Amber
eet je hem koud of warm? het ziet er heerlijk uit :grin:
_





_
Amber  
08 feb 2014 14:50
Ik vind zelf lauw het lekkerst, maar dat moet je even zelf uittesten......

Gast  29 mrt 2014 15:55
voor hoeveel personen is dit gerecht.
Want ik wil hem maken voor een communiefeest van mijn dochter
_





_
Gast  29 mrt 2014 16:10
Hallo, Is groentencake echt marokkaans ?

Amber  
29 mrt 2014 16:57
Nee hoor, waar staat dat dan? :grin:
_





_
Amber  
29 mrt 2014 17:02
Kijk ook eens wat er onder de titel van dit weblog staat:

"Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens."

Dus je vindt hier niet alleen maar Marokkaanse en andere Arabische recepten maar ook recepten van overal.

Amber  
29 mrt 2014 17:05
Voor diegene die vraagt voor hoeveel personen; maak 'm eerst eens een keertje voordat je 'm gaat maken voor het communiefeest en kijk hoeveel plakjes je eruit kunt snijden.
Die kunnen dik zijn of dun, naar keuze......
_





_
Gast  28 aug 2014 13:24
Hoi Amber,
Vandaag krijgen we eters :-), een vegetarier, iemand wiens tanden en kiezen net zijn getrokken!, iemand die net terug is uit Japan en geen rijst meer kan zien, en iemand die gewend is aan de pittige Braziliaanse keuken (allen familie van mij). Deze hartige cake lijkt mij bij uitstekend geschikt voor bij een stevige soep. Ik zal voor mijn vader (met zijn nieuwe gebit), alle groentes na het bakken fijnmalen en de gedroogde tomaat eruit laten, en voor hem dan kleine muffins maken. En voor de pittige eter, die krijgt er een bakje harissa bij. Geweldig hoor dat ik, zoals eigenlijk altijd, er weer in geslaagd ben om iets te vinden wat eenvoudig aangepast kan worden voor ieders voorkeuren. Ik blijf het herhalen, maar het kan niet genoeg gezegd worden: Hartelijk dank voor je geweldige site met de geweldige recepten.
Ben je al eens benaderd door een kookboekenuitgever? Wordt wel tijd hoor :-). gr. Yuna.

Amber  
28 aug 2014 13:50
Hoi Yuna,

Fijn dat je met dit recept goed uit de voeten kunt en het zodanig kunt aanpassen dat iedereen het lekker kan vinden, dus graag gedaan van mijn kant. :grin:
Nee, een uitgever hoef ik niet; de opzet van dit blog is altijd geweest dat ik vooral de Marokkaans/Arabische keuken wat bekender wil maken in Nederland en dat het een hobby moet blijven.

groetjes,
AMBER

_





_
Gast  06 nov 2014 10:13
Beste Amber,

Welke kruiden en hoeveelheden raad je aan als ik je groentencake toch een Marokkaanse twist wil geven?
Bij voorbaat dank voor je reactie!

Gast  11 nov 2014 23:26
Hallo Amber,

Ik haalde alle ingrediënten voor je groentecake in huis en nadat ik de cake exact volgens je beschrijving gemaakt had hield ik het zakje bakpoeder over. De cake staat nu in de oven zonder het laatste en ik hoop dat het iets wordt....In elk geval is het handig je recept aan te passen, dus het bakpoeder uit de ingrediëntenlijst of toevoegen aan de beschrijving!

_





_
Gast  11 nov 2014 23:26
Hallo Amber,

Ik haalde alle ingrediënten voor je groentecake in huis en nadat ik de cake exact volgens je beschrijving gemaakt had hield ik het zakje bakpoeder over. De cake staat nu in de oven zonder het laatste en ik hoop dat het iets wordt....In elk geval is het handig je recept aan te passen, dus het bakpoeder uit de ingrediëntenlijst of toevoegen aan de beschrijving!


Amber  
13 nov 2014 14:27
Sorry hoor, laatste "gast" ; dat overkomt me wel eens bij het uittypen van het recept. Ik vergeet wel eens iets te vermelden,óf in de ingrediëntenlijst óf in de beschrijving,maar ik ga er van uit dat iedereen toch ook wel een beetje z'n eigen fantasie kan gebruiken als er iets niet klopt.
Ik heb het verbeterd in de omschrijving en ik hoop dat het in jouw geval toch iets lekkers is geworden, ook zonder het bakpoeder.

groetjes,
AMBER
_