Ik ben deze week wel op de vegetarische toer hè? Wat dachten jullie van deze lekkere wortelpuree bestrooid met komijnzaadjes?
Dit heb je nodig:
800 gram worteltjes;
3 aardappelen;
2 eieren;
20 gram roomboter;
1 eetlepel komijnzaadjes;
zout en peper naar smaak.
Zo maak je het:
Schil de worteltjes en de aardappelen, was ze en snijd
ze in stukken en doe ze dan in een pan met koud water
en wat zout.
Kook in 30 minuten gaar.
Giet af en stamp/mix de worteltjes en aardappelen fijn.
Doe het mengsel in een kom.
Scheid het geel en het wit van de eieren en voeg de eigelen
bij de puree in de kom.
Meng dat er goed doorheen.
Klop de eiwitten stijf samen met een mespuntje zout en
schep dat luchtig door de puree.
Voeg er peper en zout naar smaak aan toe.
Verhit de oven op 180 graden.
Beboter 6 vuurvaste potjes en vul ze met de puree.
Bestrooi elk gevuld potje met een beetje komijn.
Zet in de oven en laat 10 minuten bakken.