Je kunt van alles maken met courgettes;
dit zijn gevulde courgettes....mmmmmm
Dit heb je nodig:
4 courgettes;
2 uien;
5 champignons;
1 geraspte wortel;
1 geperste teen knoflook;
2 eetlepels crème fraîche;
paneermeel,
olijfolie.
Zo maak je het:
Blancheer de gewassen en ongeschilde courgettes
10 minuten in water met wat zout.
Zijn ze lang, snijd ze dan in tweeën/drieën.
Giet af en spoel de courgette af met koud water; laat
goed uitlekken in een vergiet.
Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit daar in
de fijngehakte ui en de geraspte wortel.
Voeg er peper en zout naar smaak aan toe.
Schep ui en wortel uit de pan en houd apart.
Voeg nog wat olijfolie toe aan dezelfde koekenpan en
fruit daar in 3 minuten de fijngesneden champignons en
de geperste knoflook in.
Voeg een beetje zout en peper naar smaak toe (niet te
veel want in het 1e mengsel zit al zout).
Vermeng het ui/wortelmengsel met het champignons/knoflook-
mengsel en roer er dan de crème fraîche doorheen.
Verwarm de oven op 200 graden.
Hol de stukken courgette uit met een lepeltje (niet helemaal tot de bodem) en vul de holtes op met je groentenmengsel.
Vet de bodem van een ovenschotel in met wat olijfolie, gebruik
een halve teen knoflook om die bodem mee in te smeren en zet de gevulde courgette er in.
Bestrooi elke gevulde courgette met wat paneermeel (evt. vermengd met wat geraspte kaas) en laat bakken in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.
Serveer met kip-kalkoen of -lamsspiesjes, gebakken krieltjes en salade.