Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door inemaartje om 20:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Prlwytzkofsky om 20:38
_
Prlwytzkofsky Online

Door fraagis om 20:38
_
Fraagis Online

Door Hansi om 20:36
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door NicolaasP om 20:36
_
NicolaasP Online

Door Annelies1 om 20:36
_
Annelies1 Online

Door Femme48 om 20:36
_
Femme48 Online

Door joke om 20:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gebakken wijting in chermoula


Gebakken wijting in chermoula

Wijting is een heerlijk visje; een beetje
ondergewaardeerd in Nederland maar
goed verkrijgbaar en niet duur.......
Dit visje eerst laten marineren in die
lekkere Marokkaanse marinade......de
Chermoula.

Dit heb je nodig:

500 gram wijting (of als je wilt een andere witvis);

voor de Chermoula:

1 grote bos platte peterselie;
1 grote bos verse koriander;
3-4 tenen knoflook (of naar smaak);
zout naar smaak;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/4 koffielepel zwarte peper;
1/2 koffielepel scherpe rode piment;
het sap van 1 citroen;
olijfolie.

extra:
een beetje bloem op een bord;
zonnenbloemolie om te bakken;
partjes citroen.

Zo maak je het:

Maak de vis schoon; verwijder de vinnen en
snijd de kop er af (je kunt die er ook aan laten
zitten als je dat liever wilt) en verwijder de
ingewanden of fileer de vis.
Je kunt dat ook allemaal door de visboer laten
doen als je het een naar klusje vindt.
Was de vis goed en laat uitlekken.

Maak de chermoula:
Hak de verse koriander en de platte peterselie fijn.
Doe dat in een kom.
Hak ook de knoflook zeer fijn en voeg die toe aan de
kruiden.
Voeg er dan zout naar smaak, de zwarte peper, het
komijnpoeder en de scherpe rode piment aan toe
samen met het citroensap en een 1/2 theeglas olijf-
olie.
Vermeng alles goed met elkaar.

Leg de schoongemaakte vis in een schaal en giet er
de chermoula overheen; zorg ervoor dat alle vis bedekt
is.
Het lekkerst is om de vis met de chermoula een hele nacht
te laten marineren; heb je daar geen tijd voor dan moet de
vis tenminste 2 uur marineren.

Verhit in een koekenpan (of in een friteuse) de zonnebloemolie.
Haal elke vis of visfilet door de bloem,schud het teveel aan bloem
af en bak ze goudbruin en gaar in de hete olie.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.

Serveer met de partjes citroen, een lekkere salade en Marokkaans brood.





Geplaatst op 25 oktober 2013 16:11 en 5498 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.