Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 21:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Nw.Geintje om 21:44
_
Nw.Geintje Online

Door Riekje52 om 21:43
_
Riekje52 Online

Door moontje om 21:42
_
Moontje Online

Door elvira om 21:42
_
Elvira Online

Door fraagis om 21:41
_
Fraagis Online

Door bellahelena om 21:41
_
Prikbordbericht aangepast

Door jannie1944 om 21:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Wortelcake met hazelnoten en cranberries


Wortelcake met hazelnoten en cranberries

Zoals je wel weet zijn worteltjes lekker
zoet; je kunt er dus ook een heerlijke cake
mee maken....

Dit heb je nodig:

300 gram bloem;
4 eieren;
10 cl. zonnenbloemolie;
110 gram bruine suiker/rietsuiker;
110 gram gewone suiker;
5 wortelen;
2 appels;
100 gram hazelnoten;
2 handjes gedroogde cranberries;
1/2 zakje bakpoeder;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1/2 koffielepel gemberpoeder.

Voor het glazuur:
100 gram verse kaas (Philadelphia of Mon Chou);
50 gram poedersuiker;
15 gram zachte roomboter.

Zo maak je het:

Schil de wortelen en de appels en rasp ze.
Rooster de hazelnoten enkele minuten in een hete
koekenpan zonder olie.
Doe die in een keukenmachine en hak ze grof.
Voeg de geraspte wortels en appels bij de hazelnoten
en mix ze goed door elkaar.

Mix in een kom de eieren samen met de twee soorten suiker.
Voeg er de zonnenbloemolie aan toe en vermeng alles goed.
Meng het wortel/appelmengsel en het ei/suiker/oliemengsel
goed door elkaar.
Voeg er dan de bloem, het bakpoeder, de specerijen, de cranberries
en het zout aan toe en vermeng alles goed

Verhit de oven op 180 graden.

Schep het beslag in een goed ingevette en met bloem bestoven cakeblik
of bekleed het cakeblik met bakpapier.

Bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken.
Komt die er droog uit dan is de cake gaar; laat anders nog een paar
minuten doorbakken.
Haal de cake uit het cakeblik en laat afkoelen op een rooster.

Maak dan het glazuur:
Mix in een kom de verse kaas samen met het poedersuiker en de
zachte roomboter.
Het glazuur moet niet al te vloeibaar zijn; is dat wel het geval,
meng er dan nog een beetje poedersuiker doorheen.
Besmeer de bovenkant van de afgekoelde cake met het glazuur
en versier verder naar keuze.





Geplaatst op 27 oktober 2013 17:07 en 6855 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Marianne  
27 okt 2013 17:33
Toevallig gisteren bij m'n Suri-schoondochter gehad: zálig!

Gast  15 feb 2016 11:42
Welke bakvorm heb je gebruikt
_