Een smeuiige cake met amandelen en rozijnen.....
Dit heb je nodig:
1 kommetje paneermeel;
1 kommetje amandelen, grofgehakt;
½ kommetje suiker;
½ kommetje roomboter (gesmolten);
1 ei;
1 zakje bakpoeder;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
geraspte schil van 1 citroen;
een handje rozijnen (eerst weken in
heet water en laten uitlekken).
Voor de siroop:
100 gram suiker;
¼ liter water;
evt.oranjebloesemwater.
n.b.Met een kommetje bedoel ik een
soepkom.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermeng in een kom het paneermeel, de suiker, de
gehakte amandelen en het bakpoeder.
Roer er dan de gesmolten boter en het ei doorheen.
Vermeng alles goed.
Roer er dan het oranjebloesemwater en de citroenrasp
goed doorheen en op het laatst de rozijnen.
Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en
schep het beslag daar in.
Bak ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven
totdat de cake lichtbruin gebakken is.
Maak ondertussen de siroop: breng het water aan de kook
in een pannetje en voeg daarbij de suiker en evt.nog
wat oranjebloesemwater naar smaak.
Laat een paar minuten zachtjes koken.
Besprenkel de cake met de siroop wanneer ze uit de oven komt.
Laat de siroop goed opnemen door de cake en snijd de cake
in blokjes als ze is afgekoeld.
Je kunt de cake evt. nog bestrooien met wat amandelschaafsel.