Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Prlwytzkofsky om 01:51
_
Prlwytzkofsky Online

Door elvira om 01:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 01:48
_
Jjacqueline Online

Door elvira om 01:46
_
Elvira Online

Door nienke57 om 01:17
_
Nienke57 Online

Door Evita_60 om 01:16
_
Evita_60 Online

Door fiederelsje om 01:15
_
Fiederelsje Online

Door Cassandra1 om 01:01
_
Cassandra1 Online





_

Andere artikelen



Arabische zoete verleiding oftewel Dadeltaart van Mounir


24Kitchen

Zoals jullie misschien wel weten plaats ik hier af en toe óók recepten afkomstig van de kookTV-site 24Kitchen: dit is weer zo'n recept waar ik jullie aandacht op wil vestigen, want erg lekker.

Onder het recept vinden jullie ook de link naar de site waar je ook het recept vindt met daarnaast de video over hoe je het precies moet maken. Hieronder vind je een recept van chef Mounir, die er alles over uitlegt in het programma Grenzeloos Koken, een onderdeel van 24Kitchen.

Het recept plaats ik ook hier:

Ingrediënten

Harde wenerdeeg

  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 300 g roomboter
  • 5 g zout
  • 1 citroen
  • 450 g bloem

Vulling

  • 50 ml oranjebloesemwater
  • 50 ml water
  • 1 sinaasappel
  • 1 ingelegde citroen
  • 300 g gedroogde dadels
  • 6 volkorenbiscuits
  • 1 el poedersuiker

Garnering

  • 16 blanke amandelen
  • 1 ei
  • 40 g geraspte kokos.


Harde wenerdeeg
Splits het ei. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Meng de basterdsuiker, boter, zout en vanillemerg met je handen door elkaar tot de boter zacht wordt. Kneed de eidooier en de rasp van een citroen erdoor. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Pak het deeg in met plasticfolie en laat circa 20 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Breng het oranjebloesemwater met het water en het sap en de rasp van de sinaasappel aan de kook. Snijd de schil van de ingelegde citroen julienne .Ontpit de dadels en hak ze grof. Voeg de dadels en citroenschil toe aan de pan en laat circa 2 minuten koken. Laat dit vervolgens afkoelen.
Verkruimel de biscuits boven het dadel-citroenmengsel en roer goed door. Breng eventueel op smaak met poedersuiker.

Opmaak dadeltaart
Verwarm de oven voor op 170 ºC onder- en bovenwarmte.
Vet de bakvorm in en bekleed de vorm met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een halve centimeter dikte. Snijd het deeg door de helft en bekleed de bakvorm met de helft van het deeg.
Strooi de helft van de kokosklapper over het deeg en verdeel hier de dadel-citroenvulling over. Strooi de andere helft van de kokosklapper overheen, dek af met het deeg en druk licht aan. Kerf met een mes vierkantjes van 5 bij 5 centimeter zo licht mogelijk in het deeg.
Druk in elk vakje een amandel. Klop het ei los en strijk hier de taart mee in. Bak de taart circa 30 minuten in de oven.

Serveer
Laat de taart circa 10 minuten afkoelen voordat je de taart aansnijdt.




Chef Mounir/Grenzeloos koken


Artikel links


Geplaatst op 08 november 2013 19:52 en 5628 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
50plusser.nl  
08 nov 2013 19:55
Ik maak de tabouleh altijd van 24K, doe er dan kippenpootjes bij

Amber  
08 nov 2013 20:04
Inderdaad, je kunt zoveel variëren met recepten als je maar wilt. :grin:
Wat een leuke site (en TV-zender) is dat hè?

_





_
50plusser.nl  
08 nov 2013 20:11
Ja helemaal top

Gast  02 mrt 2017 14:13
Hij heet overigens Mounir
_





_
Amber  
03 mrt 2017 10:52
Ja oké?
Mag een mens geen foutje maken?