Een soort choriba met Nutella; dat moet toch haast
wel erg lekker zijn?
Dit heb je nodig:
200 gram zelfrijzend bakmeel;
4 eetlepels suiker;
100 gram boter;
1 ei;
3 eetlepels Nutella (of een ander merk);
zout;
1 handje geschaafde amandelen;
1 handje pistachenootjes (of hazelnoten).
Zo maak je het:
Klop in een kom het ei met de suiker en voeg daar de
3 eetlepels Nutella aan toe.
Roer er daarna de (gesmolten) boter doorheen en dan
het zelfrijzend bakmeel.
Vermeng alles goed en leg 1 uur in plasticfolie in de
koelkast.
Rooster de geschaafde amandelen en de evt. zeer grof
gehakte pistachenootjes in een droge koekenpan.
Goed omscheppen en opletten dat ze niet verbranden.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak kleine balletjes van het gekoelde deeg en leg ze
(met genoeg ruimte tussen de koekjes) op een met
bakpapier belegde bakplaat.
Bestrooi de koekjes met (een paar korreltjes) (zee-)zout
en iets van de geschaafde amandelen en pistachenootjes.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven;
kijk vanaf 12 minuten bakken in de oven of de koekjes niet
te donker worden.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Lekker bij het thee-uurtje....