Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door nienke57 om 01:17
_
Nienke57 Online

Door Evita_60 om 01:16
_
Evita_60 Online

Door fiederelsje om 01:15
_
Fiederelsje Online

Door Cassandra1 om 01:01
_
Cassandra1 Online

Door fransesien om 00:58
_
Fransesien Online

Door 50plusser.nl om 00:42
_
50plusser.nl Online

Door elvira om 00:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Dadelkruimelkoek


Dadel-kruimelkoek

Een lekkere krokante variant van zo'n
gevulde koek waar je hieronder al een
paar voorbeelden van zag......

Dit heb je nodig:

260 gram bloem + 40 gram;
120 gram suiker;
170 gram boter;
40 gram havermout;
wat kaneel naar smaak;
300 gram ontpitte en geprakte gedroogde
dadels (of als je dat kunt vinden kant en
klare dadelpasta);
90 ml. water (6 eetlepels,als je zelf de dadel-
pasta gaat maken);
een grote mespunt zout.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng 90 ml.water aan de kook met een flinke
mespunt kaneel en laat daarin op zacht vuur de
geprakte dadels zacht worden totdat al het vocht
is geabsorbeerd.
Laat afkoelen.

Mix de boter met de suiker en mix daar de 260 gram
bloem en het mespunt zout doorheen.
Verdeel het deeg in tweeën.(1/3 en 2/3).

Voeg aan het 2/3 deel van het deeg de 40 gram extra
bloem toe.
Vermeng goed en rol uit tot een plak.
Bekleed daarmee de bodem van een ingevette en met
een velletje bakpapier belegde bodem van een bakvorm
van 20x30 cm.
Prik er met een vork gaatjes in.
Verdeel daar de dadelvulling overheen.

Vermeng het resterende 1/3 deel van het deeg met
de havermout.
Maak van dat mengsel met je vingers een kruimeldeeg.

Verdeel die kruimels over de dadellaag en bestrooi
daarna met een eetlepel suiker.

Bak de kruimelkoek 35 minuten in de voorverwarmde oven
tot-ie mooi goudbruin is.
Snijd in blokjes nadat je 'm hebt laten afkoelen.





Geplaatst op 14 november 2013 15:45 en 5312 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  16 mei 2014 17:01
Zojuist genoten van deze koek! Waanzinnig lekker met een glaasje Berber Wisky (Marokkaanse thee)
:grin: :grin: :grin: :grin:



Amber  
17 mei 2014 08:00
Goed zo! Fijn dat je het lekker vond. :grin:

Groetjes,
Amber
_





_
Gast  02 feb 2016 10:50
Ik heb hem gemaakt en hij was heerlijk. Kreeg er veel complimenten over.
De volgende keer laat ik alleen de lepel suiker weg die bovenop moet omdat ik het voor de smaak niet noodzakelijk vind en het blijft nogal kruimelig: het valt er los af.