Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Labje om 17:27
_
Labje Online

Door corn1948 om 17:23
_
Corn1948 Online

Door christoffel om 17:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 17:22
_
Tteun Online

Door A. van Sprang om 17:19
_
A. van Sprang Online

Door Klusser1 om 17:19
_
Klusser1 Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 17:17
_
Ramapi Online





_

Andere artikelen



Rijstschotel uit het Midden-Oosten met gehakt en tuinbonen


rijstschotel met gehakt en tuinbonen

Een lekkere rijstschotel uit het Midden-Oosten met
gehakt en tuinbonen, bestrooid met geroosterde pijnboom-
pitjes of geschaafde amandelen.

Dit heb je nodig:

300 gram gehakt;
300 gram diepvries tuinbonen;
1 fijngehakte ui;
olijfolie;
1 bouillonblokje opgelost in een groot glas water
of kant en klare bouillon;
250 gram basmatirijst;
peper naar smaak;
zout naar smaak;
½ koffielepel kaneelpoeder;
een handje pijnboompitjes of geschaafde amandelen;
lichtjes geroosterd in een droge koekenpan.

Zo maak je het:

Verhit een scheut olijfolie in een pan.
Fruit er de fijngehakte ui in en voeg er dan het gehakt
aan toe.
Bak het gehakt tot het rul en grijs is.
Voeg er dan de tuinbonen aan toe en laat 2 minuten
zachtjes meebakken.
Voeg er de bouillon aan toe en peper en zout naar smaak.
Roer er dan het kaneelpoeder doorheen en daarna de
rijst.
Roer alles goed door elkaar en controleer of er genoeg
vocht bij zit.
Is dat niet zo (alles moet onder staan) voeg dan nog wat
water toe.
Doe het deksel op de pan en laat de rijst op zacht vuur
gaar worden.
Schep de rijstmassa dan op een mooie schaal en bestrooi
met de geroosterde pijnboompitjes of de geschaafde amandelen.





Geplaatst op 05 december 2013 13:37 en 5393 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.