Een lekkere rijstschotel uit het Midden-Oosten met
gehakt en tuinbonen, bestrooid met geroosterde pijnboom-
pitjes of geschaafde amandelen.
Dit heb je nodig:
300 gram gehakt;
300 gram diepvries tuinbonen;
1 fijngehakte ui;
olijfolie;
1 bouillonblokje opgelost in een groot glas water
of kant en klare bouillon;
250 gram basmatirijst;
peper naar smaak;
zout naar smaak;
½ koffielepel kaneelpoeder;
een handje pijnboompitjes of geschaafde amandelen;
lichtjes geroosterd in een droge koekenpan.
Zo maak je het:
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
Fruit er de fijngehakte ui in en voeg er dan het gehakt
aan toe.
Bak het gehakt tot het rul en grijs is.
Voeg er dan de tuinbonen aan toe en laat 2 minuten
zachtjes meebakken.
Voeg er de bouillon aan toe en peper en zout naar smaak.
Roer er dan het kaneelpoeder doorheen en daarna de
rijst.
Roer alles goed door elkaar en controleer of er genoeg
vocht bij zit.
Is dat niet zo (alles moet onder staan) voeg dan nog wat
water toe.
Doe het deksel op de pan en laat de rijst op zacht vuur
gaar worden.
Schep de rijstmassa dan op een mooie schaal en bestrooi
met de geroosterde pijnboompitjes of de geschaafde amandelen.