Het is weer eens tijd voor een lekkere vistajine; het is alweer een tijdje geleden dat ik zoiets heb geplaatst.....
Dit heb je nodig:
1 kilo witvis (kabeljauw,heek,etc.);
2 tomaten;
½ bosje platte peterselie;
½ bosje verse koriander;
5 tenen knoflook;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 koffielepel paprikapoeder;
zout en peper naar smaak;
het sap van ½ citroen;
1 citroen in plakjes;
2 rode Spaanse pepers;
1 flinke scheut olijfolie;
1 kommetje ontpitte groene olijven;
scherpe rode chilipeper naar smaak.
Zo maak je het:
Maak eerst de chermoula (=marinade): vermeng de
specerijen, zout en peper naar smaak met de
fijngehakte knoflooktenen, de olijfolie, het citroensap
en de fijngehakte platte peterselie en verse koriander.
Beleg de bodem van de tajine met plakjes tomaat.
Leg de gemarineerde visfilets (of moten) vermengd
met de chermoula daar bovenop.
Bedek met aluminiumfolie en laat tenminste 2 uur
marineren in de koelkast.
Stoof de vis dan ongeveer 15 minuten op laag vuur.
Verwijder de aluminiumfolie, voeg de in plakjes gesneden
groene olijven, de dunne plakjes citroen en de 2 rode
pepers toe en laat nog eens 10 minuten stoven.
Dien kokendheet op met daarbij brood en lekkere salades.