Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door nandes57 om 04:35
_
Nandes57 Online

Door nenne13 om 04:19
_
Nenne13 Online

Door barth. om 04:17
_
Barth. Online

Door janny739 om 03:55
_
Janny739 Online

Door jjacqueline om 03:15
_
Jjacqueline Online

Door jjacqueline om 03:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door barth. om 02:16
_
Barth. Online

Door jjacqueline om 02:16
_
Jjacqueline Online





_

Andere artikelen



Vistajine met groene olijven


Vistajine met groene olijven

Het is weer eens tijd voor een lekkere vistajine; het is alweer een tijdje geleden dat ik zoiets heb geplaatst.....

Dit heb je nodig:

1 kilo witvis (kabeljauw,heek,etc.);
2 tomaten;
½ bosje platte peterselie;
½ bosje verse koriander;
5 tenen knoflook;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 koffielepel paprikapoeder;
zout en peper naar smaak;
het sap van ½ citroen;
1 citroen in plakjes;
2 rode Spaanse pepers;
1 flinke scheut olijfolie;
1 kommetje ontpitte groene olijven;
scherpe rode chilipeper naar smaak.

Zo maak je het:

Maak eerst de chermoula (=marinade): vermeng de
specerijen, zout en peper naar smaak met de
fijngehakte knoflooktenen, de olijfolie, het citroensap
en de fijngehakte platte peterselie en verse koriander.
Beleg de bodem van de tajine met plakjes tomaat.
Leg de gemarineerde visfilets (of moten) vermengd
met de chermoula daar bovenop.
Bedek met aluminiumfolie en laat tenminste 2 uur
marineren in de koelkast.

Stoof de vis dan ongeveer 15 minuten op laag vuur.
Verwijder de aluminiumfolie, voeg de in plakjes gesneden
groene olijven, de dunne plakjes citroen en de 2 rode
pepers toe en laat nog eens 10 minuten stoven.

Dien kokendheet op met daarbij brood en lekkere salades.





Geplaatst op 08 december 2013 14:04 en 10198 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  15 dec 2013 21:02
Klinkt heel lekker, wil ik zeker proberen. Bij gebrek aan een tajine, zou dit recept ook goed kunnen lukken in een braadpan? Neem aan dat ik dan misschien wat meer olijfolie/vocht zou moeten toevoegen dan in een tajine wellicht, om te voorkomen dat het geheel aanbakt zeker? Ik wacht even op je antwoord en dan komt ie komende week vast en zeker op het menu!

Gast  15 dec 2013 21:04
Hoi Amber, welke salade adviseer je hierbij?
_





_
Amber  
16 dec 2013 11:47
Saalades die jij lekker vindt; in Marokko is het b.v. de gewoonte om rondom de vistajine allerlei bordjes met verschillende salade te plaatsen zoals b.v. rijstsalade met maïs en tonijn, tomaat-paprikasalade, gebakken aubergine etc.

Amber  
16 dec 2013 11:49
En ja, deze tajine kan ook gemakkelijk worden gemaakt in een kook- of braadpan.
Meestal schrijf ik dat er altijd bij, want niet iedereen bezit een tajine..... :grin:
_





_
Gast  01 jun 2014 18:41
amber, dit is echt een superfijn gerecht. Deed het heel erg goed in de tajine! Super :grin:

Amber  
02 jun 2014 10:17
Fijn! Ben blij dat je het lekker vond. :grin:
_





_
Gast  20 sep 2014 09:47
dag amber ,

kan ik ook aardappel schijfjes toevoegen na de tomaat?
:grin: :grin:

Amber  
20 sep 2014 18:17
Ja hoor, natuurlijk; je kunt de groenten toevoegen die je lekker vindt zoals om en om plakjes tomaat met plakjes aardappel en plakjes wortel.....
_