Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 21:49
_
Blueslabel.nl Online

Door Annelies1 om 21:47
_
Annelies1 Online

Door JanenGerda48 om 21:43
_
JanenGerda48 Online

Door JanRutgers om 21:41
_
JanRutgers Online

Door SiebevanderBij om 21:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door fiederelsje om 21:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door nick17 om 21:36
_
Nick17 Online

Door SiebevanderBij om 21:36
_
SiebevanderBij Online





_

Andere artikelen



Visballetjes van heekfilet in chermoulasaus


visballetjes van heekfilet in chermoulasaus

Lekkere visballetjes in een kruidige chermoulasaus....

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:

Voor de balletjes:
500-600 gram heekfilets;
1 ui;
1 teen knoflook;
12 takjes platte peterselie;
het sap van ½ citroen;
2 eetlepels olijfolie;
1 koffielepel gemberpoeder;
zout en zwarte peper naar smaak;
2 eetlepels paneermeel.

Voor de saus:
4 mooie rijpe tomaten of een blik gepelde tomaten;
1 teen knoflook;
1 ui;
2 eetlepels olijfolie;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel korianderpoeder;
½ koffielepel chilipeper;
zout en zwarte peper naar smaak.

Zo maak je het:

Maak eerst de balletjes:
Doe alle ingrediënten in een hakmolen of een foodprocessor
en vermeng alles met elkaar; voeg het paneermeel op het laatst
toe.
Maak mooie balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot.

Verhit de olijfolie in een tajine of in een kookpan en voeg daar de
fijngehakte ui en knoflook aan toe.
Voeg de fijngesneden tomaten of de tomaten uit blik toe en ook
alle specerijen en zout en zwarte peper naar smaak.
Roer alles door elkaar en laat zachtjes koken.
Voeg er, als je een mooie saus hebt gekregen, de heekballetjes
aan toe en zet het deksel op de tajine/kookpan.
Laat ongeveer 10 minuten zachtjes stoven.

Giet er, voordat je de schotel serveert, het citroensap overheen.
Dien kokend heet op en geef er bijvoorbeeld brood, rijst of gekookte
aardappelen bij en evt.groenten naar keuze.





Geplaatst op 08 december 2013 15:42 en 4755 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  15 feb 2014 23:46
Mieke :grin: :grin: visballetjes een groot succes. Blijf a.u.b

Amber  
16 feb 2014 02:49
Ja hoor,natuurlijk blijf ik.......
_