Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door thephihe om 17:23
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 17:23
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door thephihe om 17:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door thephihe om 17:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 17:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door thephihe om 17:21
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door luciaT om 17:20
_
LuciaT Online

Door Briesje om 17:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gehakttajine met ingelegde citroen en groene olijven


Gehakttajine met ingelegde citroen en groene olijven

Dit recept wordt meestal gemaakt met kip
maar wist je dat je ook met gehakt een
heerlijk resultaat krijgt?

Dit heb je nodig:

500 gram runder (of lams-)gehakt;
2 fijngehakte uien;
3 tenen knoflook;
2 ingelegde citroenen;
300 ml.kippenbouillon(v.e.blokje);
200 gram groene olijven;
1 bosje fijngehakte verse koriander;
olijfolie;
1/2 koffielepelkomijnpoeder;
1 koffielepel ras el hanout;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 snufje saffraandraadjes;
1 koffielepel kurkuma;
zout en peper naar smaak;
een paar vastkokende aardappelen.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom het gehakt met de helft
van de fijngehakte verse koriander, ½ koffielepel
komijnpoeder, ½ koffielepel kaneelpoeder en zout
en peper naar smaak.
Vermeng alles goed met je handen en vorm er
kleine balletjes van.

Doe een scheut olijfolie in een tajine (of kookpan) en
voeg er de fijngehakte uien aan toe; fruit ze al omscheppend
goudbruin.
Voeg er de ras el hanout aan toe en laat dan 5 minuten
zachtjes sudderen.

Leg de gehaktballetjes in de tajine/kookpan en voeg er de
rest van de specerijen (komijnpoeder, saffraandraadjes en
kurkuma) aan toe.
Snijd de ingelegde citroenen in vieren en verwijder de pulp. Snijd de citroenschil in reepjes.
Voeg toe aan de tajine/kookpan, giet er de kippenbouillon
bij en peper en zout naar smaak.
Zet het deksel op de tajine/kookpan en laat alles ongeveer
20 minuten zachtjes stoven.
Spoel de groene olijven en voeg ze toe samen met enkele
geschilde en in partjes gesneden vastkokende aardappelen;
bestrooi met de rest van de fijngehakte verse koriander.
Zet het deksel terug en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes
stoven totdat ook de aardappel gaar is.

Dien kokendheet op met daarbij brood en salades.





Geplaatst op 13 december 2013 14:38 en 6679 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  08 jun 2014 08:56
Dankjewel amber . Gr esra :grin:

Gast  20 jun 2015 21:37
Gemaakt in mijn nieuwe tajine, superlekker !!
_





_
Amber  
21 jun 2015 00:21
Goed zo!