Misschien is dit iets voor de komende feestdagen?
Weer eens wat anders, toch?
Dit heb je nodig;
4 konijnenbouten;
2 uien;
¾ liter water;
1 kippenbouillonblokje;
200 gram gedroogde abrikozen;
100 gram rozijnen;
1 blik tomatenblokjes;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 eetlepel sesamzaadjes;
zout en peper naar smaak;
olijfolie.
Zo maak je het:
Maak eerst de bouillon door het bouillonblokje
op te lossen in ¾ liter kokend water.
Haal van het vuur af en laat de rozijnen wellen
in de bouillon.
Hak de uien fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een tajine/kookpan
en fruit daarin de gehakte uien.
Voeg er dan de konijnenbouten aan toe en
peper en zout naar smaak.
Voeg er de tomatenblokjes + het sap aan toe
en het kaneelpoeder.
Voeg de helft van de kippenbouillon toe.
Doe het deksel op de tajine/kookpan en laat
het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Voeg er dan de gedroogde abrikozen en de
rest van de bouillon en de gewelde rozijnen aan toe.
Doe opnieuw het deksel op de tajine/kookpan en
laat nog 15-20 minuten zachtjes koken.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan
goudbruin.
Dien het gerecht op in de tajine of schep het op een
mooie schaal; bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.
Geef er couscous bij of brood en salades.