Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ramapi om 13:30
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:30
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:30
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:30
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:30
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:30
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:30
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:30
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Tajine van konijn met abrikozen en rozijnen


Tajine van konijn met abrikozen en rozijnen

Misschien is dit iets voor de komende feestdagen?
Weer eens wat anders, toch?

Dit heb je nodig;

4 konijnenbouten;
2 uien;
¾ liter water;
1 kippenbouillonblokje;
200 gram gedroogde abrikozen;
100 gram rozijnen;
1 blik tomatenblokjes;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 eetlepel sesamzaadjes;
zout en peper naar smaak;
olijfolie.

Zo maak je het:

Maak eerst de bouillon door het bouillonblokje
op te lossen in ¾ liter kokend water.
Haal van het vuur af en laat de rozijnen wellen
in de bouillon.

Hak de uien fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een tajine/kookpan
en fruit daarin de gehakte uien.
Voeg er dan de konijnenbouten aan toe en
peper en zout naar smaak.

Voeg er de tomatenblokjes + het sap aan toe
en het kaneelpoeder.
Voeg de helft van de kippenbouillon toe.
Doe het deksel op de tajine/kookpan en laat
het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Voeg er dan de gedroogde abrikozen en de
rest van de bouillon en de gewelde rozijnen aan toe.
Doe opnieuw het deksel op de tajine/kookpan en
laat nog 15-20 minuten zachtjes koken.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan
goudbruin.

Dien het gerecht op in de tajine of schep het op een
mooie schaal; bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.

Geef er couscous bij of brood en salades.





Geplaatst op 13 december 2013 15:46 en 7228 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  26 dec 2013 16:44
Beste mevrouw,

Hierbij wil ik u hartelijk bedanken voor dit recept. Het was heerlijk. De kinderen zijn dol op zoet, maar iedere dag appelmoes is ook niet goed voor ze. Alles ging helemaal op. (Extra) Konijn zelfs eerder dan de gebakken aardappeltjes. Heb er nog even wat extra zoete paprika aan toegevoegd, maar zoals u altijd zegt dat dit richtlijnen zijn, dus dit is beslist geen negatief commentaar. :grin: )

Ben sinds kort getrouwd met een Algerijnse weduwnaar met 2 kinderen en die hadden gisteren wel zin in een niet al te pittig gerecht met vlees en groenten, dus heb ik dit van uw website afgehaald. (weer eens anders dan kalkoen)

De kinderen vonden het heerlijk! Heb er rijst, gebakken krieltjes en brood bij geserveerd, tezamen met een salade van tomaat, komkommer, paprika, kool en een beetje uien.

Wordt vanavond snelle tajine met kip en toe de citroenduo's aangepast met wat nootjes en rozijnen en voor de kinderen een bolletje ijs, gaat straks de oven in. Recept heb ik van een vriendin. Ruikt alvast heerlijk.

Onze dank is groot, en alvast een gelukkig nieuwjaar.

Hartelijke groetjes,

Mohammed, Fatima, Ali-Hassan en Monica





Amber  
26 dec 2013 23:03
Allemaal hartelijk bedankt voor dit leuke positieve commentaar;fijn dat alles lekker gesmaakt heeft. :grin:

Ik wens jullie allemaal een heel goed, gezond, en gelukkig 2014!

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  19 okt 2015 16:58
Hi Amber, sinds kort heb ik je weblog met overheerlijke recepten ontdekt. Ook heb ik al het een en ander gemaakt wat natuurlijk heerlijk heeft gesmaakt.
Nou wil ik deze recept gaan maken. Mijn vraag is, moet ik de konijnenbouten eerst aanbakken voordat ik de tomatenblokjes, sap enz toevoeg?
Ik wil het morgen gaan maken, dus ik hoop dat u nog tijd hebt om te antwoorden.
Ik vind uw recepten echt heerlijk.

Amber  
19 okt 2015 23:25
Je kunt de konijnebouten even om en om mee aanbraden voordat je er de tomatenblokjes + sap aan toevoegt en de rest van de ingrediënten.
Bedankt voor je complimenten en succes met het recept.
Groetjes,
Amber
_





_
Gast  22 okt 2015 15:12
Ondanks dat ik jou reactie te laat heb gelezen, heb ik het toch precies gedaan zoals je zei, en het was heel erg lekker, iedereen heeft ervan gesmuld. Heel erg bedankt. Morgen ga ik weer twee verschillende van jou recepten maken voor mijn man die jarig is, want onze jongens komen met hun partners mee eten. Dus dat wordt weer lekker smullen.