Lekkere gemakkelijke en smakelijke viskroketjes....
Dit heb je nodig:
650 gram wijtingfilets;
2 tenen knoflook;
1 ei-wit;
het sap van een halve citroen;
zout en peper naar smaak;
150 gram paneermeel;
1/2 koffielepel paprikapoeder (naar smaak);
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie.
Zo maak je het:
Mix de vis in een hakmolen of foodprocessor samen met
de tenen knoflook, het ei-wit, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel
fijngehakte platte peterselie, het citroensap en peper en zout naar smaak.
Doe de rest van het paneermeel in een diep bord en vermeng met het
paprikapoeder en de rest van de fijngehakte platte peterselie.
Maak balletjes van het vismengsel,druk ze iets plat en wentel ze door
het paneermeel.
Verhit zonnenbloemolie in een koekenpan en bak ze in 2 minuten om en
om goudbruin en krokant.
Dien op met partjes citroen en een lekkere salade naar keuze.