Lekkere kipgehaktballetjes aan een prikker,mmmmmm
Dit heb je nodig:
3 kipfilets;
1 grote aardappel;
1 fijngehakte ui;
3 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 teen knoflook;
2 eetlepels olijfolie;
het sap van 1 citroen;
zout,peper,komijnpoeder, paprikapoeder
en chilipoeder naar smaak; evt. wat paneermeel.
Zo maak je het:
Snijd de kipfilets eerst in stukjes.
Doe ze in een hakmolen samen met de gepelde knoflook,
de platte peterselie en het citroensap en hak alles fijn.
Vermeng in een kom het kipmengsel met de fijngehakte ui,
de olijfolie en zout, peper,komijnpoeder, paprikapoeder en
chilipoeder naar smaak en evt. wat paneermeel als de massa wat te dun is.
Vermeng alles goed met elkaar.
Vorm kleine balletjes van dit mengsel.
Schil de aardappel en snijd die in niet al te kleine blokjes
en bak ze in de olie in een frituurpan goudbruin.
Steek de kipkeftaballetjes aan een satéprikker met daartussen
de blokjes gefrituurde aardappel.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipkeftaprikkers
om en om goudbruin en gaar.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.
Dien op met daarbij een lekkere salade naar keuze en brood.