Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door nandes57 om 04:35
_
Nandes57 Online

Door nenne13 om 04:19
_
Nenne13 Online

Door barth. om 04:17
_
Barth. Online

Door janny739 om 03:55
_
Janny739 Online

Door jjacqueline om 03:15
_
Jjacqueline Online

Door jjacqueline om 03:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door barth. om 02:16
_
Barth. Online

Door jjacqueline om 02:16
_
Jjacqueline Online





_

Andere artikelen



Indiase bloemkoolragout


Indiase bloemkoolragout

De Indiase keuken kent ook ontelbare overheerlijke recepten,
waarvan vele vegetarische.
Dit is er zo één......

Dit heb je nodig:

1 bloemkool;
1 ui;
2 tomaten;
2 tenen knoflook;
een handjevol cashewnoten;
1-2 eetlepels room;
3 eetlepels zonnenbloemolie;
½ koffielepel gemberpoeder;
½ koffielepel kaneelpoeder;
½ koffielepel komijnpoeder;
½ koffielepel kurkuma;
2 kardamompeulen;
wat scherpe rode peper (naar smaak);
1 laurierblaadje;
zout naar smaak;
fijngehakte verse koriander.

Zo maak je het:

Maal de ui en de knoflook zeer fijn tot een soort pasta.
Verhit de olie in een pan en fruit daarin al omscheppend
het ui/knoflookmengsel op laag vuur.

Voeg er de specerijen aan toe (gemberpoeder, kaneelpoeder,
kurkumapoeder, komijnpoeder, rode peper, de gekneusde kardamom-
peulen en het laurierblaadje) en het zout naar smaak en roer alles
rustig door elkaar zodat de specerijen hun aroma afgeven.

Pel de tomaten en maal die samen met de cashewnoten fijn in een
foodprocessor of hakmolen.
Doe dit alles bij het mengsel in de pan.
Schep alles door elkaar en laat 20 minuten zachtjes sudderen met
het deksel op de pan.

Verdeel ondertussen de schoongemaakte en gewassen bloemkool
in roosjes.
Kook of stoom ze in 10 minuten gaar (ze moeten nog wel stevig blijven).

Doe de bloemkoolroosjes bij de saus in de pan samen met 20 cl. extra
water, schep door elkaar en laat alles samen nog ongeveer 10 minuten
zachtjes koken.
Roer er op het laatst de 2 eetlepels room doorheen.

Schep de ragout op of in een mooie schaal en bestrooi met de fijngehakte
koriander en wat hele, in een droge koekenpan geroosterde cashewnoten.
Dien op met basmatirijst.





Geplaatst op 26 januari 2014 17:46 en 5543 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Wenny-m  
26 jan 2014 20:12
Ik hou helemaal niet van bloemkool, maar dit ziet er wel lekker uit. Kan vast ook wel met broccoli, dat vind ik n.l. wel lekker. :grin:

Gedichtje.1  
26 jan 2014 22:20
Ooooh, dit lijkt me heerlijk !! En fijn dat het vegetarisch is !!

groetjes en bedankt!
Gedichtje
_





_
Amber  
27 jan 2014 13:04
Met broccoli lijkt me ook best wel kunnen of anders half om half.
India is natuurlijk bekend om de vegetarische gerechten, dus waarom niet 1 of meerdere keren per week een vleesloze maaltijd?

Amber  
27 jan 2014 13:06
Sorry,de smiley bij mijn reactie klopt niet erg: moet natuurlijk :grin: zijn....
_





_
Gedichtje.1  
27 jan 2014 18:47
Hahaha.. ..het is je vergeven Amber