Het is weer een tijdje geleden dat ik een
briouats-recept plaatste; die heerlijke krokante
Noord-Afrikaanse "loempiaatjes" die je kunt
vullen met van alles wat je maar lekker vindt.
Dit is er één met verse spinazie en gehakt.
Dit heb je nodig:
20 velletjes ontdooide diepvries-loempiavellen;
350 gram rundergehakt;
800 gram gehakte spinazie;
1 grote fijngehakte ui;
zout en peper naar smaak;
6 eetlepels olijfolie;
2 eetlepels paneermeel;
2 grote eieren;
150 gram geraspte pittige kaas
(of andere kaas, zoals b.v.feta naar
smaak).
Zo maak je het:
Verhit de olijfolie en bak daarin de gehakte ui glazig.
Voeg er dan het gehakt en zout en peper naar smaak
toe.
Bak het gehakt rul.
Voeg er dan de gehakte spinazie aan toe.
Schep door elkaar en laat bakken totdat al het vocht
verdwenen is.
Roer er het paneermeel doorheen en de losgeklopte
eieren.
Blijf ongeveer 2 minuten roeren en haal de pan dan van
het vuur. Laat afkoelen.
Schep op elke loempiavel iets van de vulling en wat van de
kaas en rol ze op tot briouats.
Verhit olie tot 175-180 graden en bak de briouats goudbruin.
N.B.:Klikvoor een heleboel andere overheerlijke briouats/bricks-recepten op de link onder dit recept.