Er staan op dit weblog al een paar lekkere Indiase recepten; die keuken is zo uitgebreid en telt heel veel overheerlijke gerechten. Dit is er zo één.....
Dit heb je nodig:
1 grote ui;
een klontje roomboter of een scheut zonnenbloemolie;
250 gram rode linzen;
de pulp van 2 tomaten (tomaten raspen);
½ koffielepel kurkuma;
½ koffielepel Garam Massala;
1 bouillonblokje (groenten of kip, naar keuze);
zout en peper naar smaak;
20 cl. kokosmelk;
een beetje fijngehakte verse koriander.
Zo maak je het:
Verhit in een pan de boter of de olie en fruit daarin
de fijngehakte ui.
Voeg er dan de tomatenpulp,de gewassen en uitgelekte
rode linzen, de kurkuma en de peper toe.
Bedek met water tot alles nét onder staat en voeg er het
bouillonblokje aan toe.
Roer door elkaar, doe het deksel op de pan en laat 20-30
minuten zachtjes koken; af en toe omroeren.
Voeg aan het einde van de kooktijd als je merkt dat de
linzen gaar zijn, de kokosmelk toe.
Breng op smaak met wat zout en laat nog een paar minuten
pruttelen.
Mix de soep met een staafmixer glad (of anders in een blender)
en schep de soep in mooie soepkommen.
Bestrooi elke kom met wat Garam Massala en wat van de
fijngehakte verse koriander.
Dien heet op.