Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door brampater om 03:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:01
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door brampater om 03:00
_
Brampater Online

Door jjacqueline om 02:57
_
Jjacqueline Online

Door Marc om 02:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Zjaak om 02:41
_
Zjaak Online

Door barth. om 02:19
_
Barth. Online





_

Andere artikelen



Bladerdeegbroodjes gevuld met chakchouka (tomaat/paprikamengsel)


Bladerdeegbroodjes gevuld met chakchouka

Lekker hapje voor tussendoor....

Voor ongeveer 18 bladerdeegbroodjes:

Dit heb je nodig:

2 rollen vers bladerdeeg (uit de koeling; anders neem je
diepvriesbladerdeeg, ontdooid);
1 rode paprika;
1 ui;
5 kerstomaatjes;
2 eetlepels roomkaas of La Vache qui Rit;
2 plakken kippen- of kalkoenham;
zout en peper naar smaak;
olijfolie.

Zo maak je het:

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit daarin de fijngehakte ui.
Voeg er dan de van pitjes ontdane en in kleine stukjes gesneden
rode paprika aan toe en de in 2 of in 4 stukken gesneden kers-
tomaatjes.
Voeg er peper en zout naar smaak toe en laat op zacht vuur
15 minuten stoven.

Haal de pan van het gas en roer er de roomkaas of de La
Vache qui Rit doorheen.
Laat dan afkoelen.

Steek met een ronde uitsteker (of met een glas) rondjes uit
het bladerdeeg met een diameter van 5 cm. ongeveer.
Steek met een kleinere ronde uitsteker rondjes uit de ham
en leg die in het midden van de (helft van de) bladerdeegrondjes.
Schep op elk hamrondje een lepeltje van de romige chakchouka
en zorg daarbij dat de randjes van het bladerdeeg vrij blijven.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Maak de randen van de rondjes bladerdeeg vochtig met wat water
en leg op elk rondje een tweede rondje bladerdeeg.
Druk het bovenste rondje goed aan op het onderste.
Prik met een houten prikkertje een gaatje in het deeg.

Leg de gevulde bladerdeegbroodjes op een met bakpapier
belegde bakplaat en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde
oven.

n.b. Je kunt de kip- of kalkoenham ook vervangen door gerookte
zalm.




bladerdeegbroodjes maken



Geplaatst op 07 maart 2014 16:49 en 6746 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  11 mrt 2014 13:06
Hoi amber,

waar kan ik de verse bladerdeeg kopen?

Gr

Amber  
11 mrt 2014 13:13
Verse bladerdeegrollen kan je bij elke grote supermarkt (AH,Jumbo) kopen: het ligt dan in de koeling bij de broodafdeling. Ze hebben ook vers pizzadeeg etc.
Verkoopt jouw supermarkt het nu niet, gebruik dan ontdooide diepvries bladerdeegplakjes.

Groetjes,
Amber
_





_
Gast  23 mrt 2014 16:22
Beste Amber,

Hierbij even een reactie op dit gerecht. Het was heerlijk.! Recept een beetje aangepast, maar dit is zeker GEEN kritiek.

Heb kipfilet en tomatenpuree gebruikt en er nog een beetje Harissa en rode peper overheen gedaan. Man en kinderen zijn gek op scherp eten Zoals je zegt dit zijn altijd richtlijnen en maak altijd alles naar eigen inzicht. De diepvriesbladeren (vierkant) zijn wel zo gemakkelijk om te gebruiken. Gewoon serveren op een mooie schaal en de oven ruikt al heerlijk voor het opdienen.

Dit ga ik vaker serveren.

Groetjes, Sandra :grin:


Gast  10 mei 2014 15:28
Was heerlijk! Meer Tunesische hapjes aub!!!
_





_
Amber  
11 mei 2014 11:06
Dit was niet perse een Tunesisch hapje, maar ik kijk later wel wat ik kan doen voor je.
Ik lig nu in het ziekenhuis en heb niet veel tijd of zin om nieuwe recepten te plaatsen.

Groetjes,
Amber