Lekker hapje voor tussendoor....
Voor ongeveer 18 bladerdeegbroodjes:
Dit heb je nodig:
2 rollen vers bladerdeeg (uit de koeling; anders neem je
diepvriesbladerdeeg, ontdooid);
1 rode paprika;
1 ui;
5 kerstomaatjes;
2 eetlepels roomkaas of La Vache qui Rit;
2 plakken kippen- of kalkoenham;
zout en peper naar smaak;
olijfolie.
Zo maak je het:
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit daarin de fijngehakte ui.
Voeg er dan de van pitjes ontdane en in kleine stukjes gesneden
rode paprika aan toe en de in 2 of in 4 stukken gesneden kers-
tomaatjes.
Voeg er peper en zout naar smaak toe en laat op zacht vuur
15 minuten stoven.
Haal de pan van het gas en roer er de roomkaas of de La
Vache qui Rit doorheen.
Laat dan afkoelen.
Steek met een ronde uitsteker (of met een glas) rondjes uit
het bladerdeeg met een diameter van 5 cm. ongeveer.
Steek met een kleinere ronde uitsteker rondjes uit de ham
en leg die in het midden van de (helft van de) bladerdeegrondjes.
Schep op elk hamrondje een lepeltje van de romige chakchouka
en zorg daarbij dat de randjes van het bladerdeeg vrij blijven.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Maak de randen van de rondjes bladerdeeg vochtig met wat water
en leg op elk rondje een tweede rondje bladerdeeg.
Druk het bovenste rondje goed aan op het onderste.
Prik met een houten prikkertje een gaatje in het deeg.
Leg de gevulde bladerdeegbroodjes op een met bakpapier
belegde bakplaat en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde
oven.
n.b. Je kunt de kip- of kalkoenham ook vervangen door gerookte
zalm.