Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door tteun om 17:22
_
Tteun Online

Door A. van Sprang om 17:19
_
A. van Sprang Online

Door Klusser1 om 17:19
_
Klusser1 Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 17:17
_
Ramapi Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door annette49 om 17:15
_
Annette49 Online

Door Keesvi om 17:14
_
Keesvi Online





_

Andere artikelen



Rundvleestajine met pompoen en zoete aardappelen


Rundevleestajine met pompoen en zoete aardappel

Tijdje geleden alweer dat ik een tajinerecept plaatste; bij deze dus.......

Dit heb je nodig:

1 flespompoen, geschild, pitjes er uit en in stukken;
2 zoete aardappelen (met samen ongeveer hetzelfde
gewicht als de pompoenstukken) geschild en in stukken;
2 vastkokende aardappelen, geschilde en in stukken;
300 gram rundvlees (kalfsvlees mag ook);
3 eetlepels olijfolie;
1 ui;
1 teen knoflook;
1 kaneelstokje;
1 koffielepel venkel- of anijspoeder;
zout en peper naar smaak;
250 ml. water.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een tajine of een kookpan en braad daarin
(op laag vuur) het in stukken gesneden vlees aan samen met de gehakte ui.

Voeg, als het vlees rondom bruin is, de stukken pompoen, zoete aardappel, aardappel, de gehakte knoflook, het kaneelstokje, het venkel-of anijspoeder en peper en zout naar smaak toe.
Overgiet alles met het water.

Breng aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk, zet het deksel op de tajine
of de kookpan en laat 40/50 minuten zachtjes stoven.

Dien op in de tajine of schep alles op een mooie ronde schaal.
Geef er lekker brood bij.





Geplaatst op 07 maart 2014 17:13 en 7615 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
50plusnouen  
09 mrt 2014 20:10
Het water loopt in mijn mond lijkt me heerlijk nu ik een tajine heb gekocht ga ik het zeker proberen en laat ik je het weten wat ik er van vind :grin: