Tijdje geleden alweer dat ik een tajinerecept plaatste; bij deze dus.......
Dit heb je nodig:
1 flespompoen, geschild, pitjes er uit en in stukken;
2 zoete aardappelen (met samen ongeveer hetzelfde
gewicht als de pompoenstukken) geschild en in stukken;
2 vastkokende aardappelen, geschilde en in stukken;
300 gram rundvlees (kalfsvlees mag ook);
3 eetlepels olijfolie;
1 ui;
1 teen knoflook;
1 kaneelstokje;
1 koffielepel venkel- of anijspoeder;
zout en peper naar smaak;
250 ml. water.
Zo maak je het:
Verhit de olijfolie in een tajine of een kookpan en braad daarin
(op laag vuur) het in stukken gesneden vlees aan samen met de gehakte ui.
Voeg, als het vlees rondom bruin is, de stukken pompoen, zoete aardappel, aardappel, de gehakte knoflook, het kaneelstokje, het venkel-of anijspoeder en peper en zout naar smaak toe.
Overgiet alles met het water.
Breng aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk, zet het deksel op de tajine
of de kookpan en laat 40/50 minuten zachtjes stoven.
Dien op in de tajine of schep alles op een mooie ronde schaal.
Geef er lekker brood bij.