Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ramapi om 13:31
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:31
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Rosalina42 om 13:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 13:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 13:31
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:31
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:31
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:31
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Tajine tomaten en eieren


Tajine van tomaten en eieren

Heb je eens een keertje geen zin in vlees of vis, maak dan deze lekkere en snel klaar tajine van tomaten met eieren.

Dit heb je nodig:

3 zachte (vlees- of tros)tomaten;
1 ui;
2 eieren;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
olijfolie;
zout en zwarte peper naar smaak;
een beetje fijngehakte platte peterselie.

Zo maak je het:

Hak de ui en fruit ze in een tajine (of in een kookpan) in een
scheut olijfolie.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg ze bij de gefruite
ui.
Doe er dan de specerijen,peper en zout naar smaak en de helft van
de fijngehakte platte peterselie bij.
Schep alles door elkaar en laat 10-12 minuten zachtjes stoven.
Breek er dan de eieren boven (zorg dat je de eigelen heel laat),
zet het deksel er op en laat nog 3-4 minuten zachtjes stoven.
Het eigeel moet nog zacht zijn.

Haal van het gas en strooi er de rest van de fijngehakte platte
peterselie overheen.
Dien kokendheet op met daarbij lekker Marokkaans/Turks brood.




Tajine vaan tomaten en eieren maken



Geplaatst op 01 april 2014 15:26 en 5578 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  20 aug 2014 13:49
Heerlijk recept, maar vervang die koffielepels door theelepels, zodat dit een genormaliseerde maat is.

Amber  
20 aug 2014 23:59
Nee hoor...ik hou me pertinent aan die koffielepels; onze theelepeltjes zijn van een te kleine maat.
Je moet meer de maat van een dessertlepeltje hebben, dan kom je meer in de richting.
_





_
Gast  14 okt 2015 12:54
hoi

Amber  
14 okt 2015 13:24
Hallo
_





_
Gast  01 feb 2016 17:05
Ik moet straks examen doen op school in de keuken, en we hebben een beetje buitenlandse gerechten maar zou dit kunnen als een hoofdgerecht??

Amber  
01 feb 2016 20:16
'T is natuurlijk wel een vegetarisch gerecht: ik zou het geschikter vinden als lunchgerecht.
Misschien als je dit maakt met gehaktballetjes dan kan het dienen als hoofdgerecht, zoals dit recept b.v.:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=713#.Vq-ufBLvLMI
_