Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Ankyy om 13:16
_
Ankyy Online

Door Lara55 om 13:16
_
Lara55 Online

Door moontje om 13:16
_
Moontje Online

Door marlie49 om 13:12
_
Marlie49 Online

Door Annemoon om 13:12
_
Annemoon Online

Door Elzet55 om 13:12
_
Elzet55 Online

Door michael om 13:12
_
Michael Online

Door jannie1944 om 13:12
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Pecannotencake met koffie/caramelglazuur


Pecannotencake met koffie/caramelglazuur

Kijk alleen maar eens naar hoe heerlijk deze smeuiige cake er uit ziet; loopt je het water al niet in je mond....??

Dit heb je nodig:

Voor de cake:
200 gram bloem;
4 eieren;
180 gram suiker;
170 ml. zonnenbloemolie;
een mespuntje zout;
200 gram gemalen pecannoten;
1 zakje bakpoeder;
50 ml. melk.

Voor de gecaramelliseerde pecannoten:
1 handvol hele pecannoten;
1 eetlepel honing;
40 gram suiker;
water.

Voor het glazuur:
200 gram roomkaas;
5 eetlepels gezoete gecondenseerde melk;
1 eetlepel oploskoffie.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de eieren met de suiker tot een schuimige massa.
Voeg er de melk en de zonnenbloemolie aan toe, mix
goed door en voeg er dan de bloem, het mespuntje zout
en het bakpoeder aan toe.
Roer er op het laatst de gemalen pecannoten doorheen.
Schep het beslag in de ingevette en met bloem bestoven
bakvorm en bak de cake ongeveer 30 minuten in de
voorverwarmde oven of totdat een satéprikker er droog
uitkomt.
Laat de cake dan afkoelen op een rooster.

Doe de hele pecannoten, de honing, de suiker en nét
genoeg water om alles met elkaar te vermengen in
een pan met een dikke bodem.
Zet het op een laag vuur en laat de pecannoten al
roerend caramelliseren.
Giet de pecannotenmassa uit op een vel bakpapier
en laat afkoelen en hard worden.

Roer de roomkaas los met de mixer en mix er lepel
voor lepel de gecondenseerde melk doorheen.
Los de oploskoffie op in twee eetlepels water.
Mix dat door het roomkaas/gecondenseerde melkmengsel
totdat het glazuur mooi glanzend is.

Schep het glazuur over de afgekoelde cake en versier
met de gecaramelliseerde pecannoten.





Geplaatst op 01 april 2014 17:00 en 4761 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  03 apr 2014 19:47
ziet er echt lekker uit nu eens proberen hé