Kijk alleen maar eens naar hoe heerlijk deze smeuiige cake er uit ziet; loopt je het water al niet in je mond....??
Dit heb je nodig:
Voor de cake:
200 gram bloem;
4 eieren;
180 gram suiker;
170 ml. zonnenbloemolie;
een mespuntje zout;
200 gram gemalen pecannoten;
1 zakje bakpoeder;
50 ml. melk.
Voor de gecaramelliseerde pecannoten:
1 handvol hele pecannoten;
1 eetlepel honing;
40 gram suiker;
water.
Voor het glazuur:
200 gram roomkaas;
5 eetlepels gezoete gecondenseerde melk;
1 eetlepel oploskoffie.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de eieren met de suiker tot een schuimige massa.
Voeg er de melk en de zonnenbloemolie aan toe, mix
goed door en voeg er dan de bloem, het mespuntje zout
en het bakpoeder aan toe.
Roer er op het laatst de gemalen pecannoten doorheen.
Schep het beslag in de ingevette en met bloem bestoven
bakvorm en bak de cake ongeveer 30 minuten in de
voorverwarmde oven of totdat een satéprikker er droog
uitkomt.
Laat de cake dan afkoelen op een rooster.
Doe de hele pecannoten, de honing, de suiker en nét
genoeg water om alles met elkaar te vermengen in
een pan met een dikke bodem.
Zet het op een laag vuur en laat de pecannoten al
roerend caramelliseren.
Giet de pecannotenmassa uit op een vel bakpapier
en laat afkoelen en hard worden.
Roer de roomkaas los met de mixer en mix er lepel
voor lepel de gecondenseerde melk doorheen.
Los de oploskoffie op in twee eetlepels water.
Mix dat door het roomkaas/gecondenseerde melkmengsel
totdat het glazuur mooi glanzend is.
Schep het glazuur over de afgekoelde cake en versier
met de gecaramelliseerde pecannoten.