Een heerlijke smeuiige cake bereid met roomkaas en bosbessen...
Dit heb je nodig:
200 gram Philadelphia roomkaas (of een
ander merk roomkaas);
120 gram roomboter;
150 gram suiker;
200 gram (diepvries-) bosbessen;
3 eieren;
1 dessertlepel vanille;
de geraspte schil van 1 citroen;
250 gram bloem;
2 zakjes bakpoeder.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop met een mixer de roomboter 5 minuten samen met de suiker.
Voeg er de roomkaas aan toe en mix nog drie minuten door.
Voeg de vanille, het bakpoeder en één voor één de eieren toe.
Mix er dan de bloem doorheen en mix dat 1 minuut door.
Voeg er de bosbessen aan toe en meng die met een spatel door
het beslag, zodat ze niet kapot gaan.
Beboter een cakevorm van 28 cm lengte en bestuif met bloem
of beleg met een vel bakpapier.
Schep het deeg in de cakevorm.
Maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel en
zet de cakevorm in de voorverwarmde oven.
Laat ongeveer 40 minuten bakken of totdat een satéprikker er
droog uitkomt.
Haal de cake dan uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Je kunt 'm evt. bestrooien met wat poedersuiker.