Een heel andere manier van flensjes eten; dit keer gevuld met een heerlijke saffraan-amandelcrème dat verpakt is in een buideltje gemaakt van een flensje......
Dit heb je nodig:
Voor het flensjesbeslag:
125 gram bloem;
1 eetlepel poedersuiker;
2eieren;
25 cl. melk;
een mespuntje zout.
Voor de saffraan/amandelcrème:
2 ei-gelen;
60 gram suiker;
25 cl. melk;
15 gram maïzena;
20 gram amandelpoeder;
8 draadjes saffraan;
80 gram room;
1,5 gram gelatine.
Zo maak je het:
Het flensjesbeslag:
Doe de bloem, het zout en de poedersuiker in een kom en
maak een kuiltje in het midden.
Breek daarin de eieren.
Giet er vanuit het midden de melk bij en mix alles tot een
glad beslag.
Bedek met een doek en laat het beslag 1 uur rusten bij
kamertemperatuur.
Verhit wat olie in een pannenkoekenpan of een gewone
koekenpan met anti-aanbaklaag.
Schep er een pollepel beslag in en draai de pan zodat het
beslag zich goed verspreid. Het moeten dunne flensjes
worden.
Bak het flensje op zacht vuur tot de bovenkant droog is
en draai 'm om.
Bak alle flensjes op dezelfde manier.
Maak de saffraan/amandelcrème:
Verhit de melk in een pannetje, zet het vuur laag en
laat daarin de saffraandraadjes 1 uur trekken.
Mix in een kom de ei-gelen samen met de suiker en
mix er dan de maïzena en het amandelpoeder doorheen.
Giet er dan langzaam wat van de saffraanmelk bij en
maak er een soort papje van.
Giet dat papje bij de rest van de saffraanmelk en
breng langzaam aan de kook; blijf steeds goed roeren.
Laat de massa als die mooi dik is, afkoelen.
Los de gelatine op in wat koud water.
Klop de room stijf.
Roer de saffraancrème los en klop de opgeloste gelatine
er doorheen. Goed blijven kloppen.
Vouw er met een spatel de opgeklopte room doorheen.
Zet om te koelen in de koelkast.
Maak dan de flensjesbuideltjes:
Schep in het midden van elk flensje een flinke dot saffraan/amandelcrème.
Pak de randen van de flensjes bij elkaar zodat je buideltjes krijgt.
Bind ze dicht met een keukendraadje.