Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 21:25
_
Fraagis Online

Door Annemarie. om 21:19
_
Annemarie. Online

Door Loezie om 21:16
_
Loezie Online

Door S.postma om 21:11
_
S.postma Online

Door moontje om 21:10
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door Eenzamefietser75 om 21:09
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door moontje om 21:09
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door inemaartje om 21:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Flensjes met saffraan-amandelcrème


flensjes met saffraan/amandelcrème

Een heel andere manier van flensjes eten; dit keer gevuld met een heerlijke saffraan-amandelcrème dat verpakt is in een buideltje gemaakt van een flensje......

Dit heb je nodig:

Voor het flensjesbeslag:
125 gram bloem;
1 eetlepel poedersuiker;
2eieren;
25 cl. melk;
een mespuntje zout.

Voor de saffraan/amandelcrème:
2 ei-gelen;
60 gram suiker;
25 cl. melk;
15 gram maïzena;
20 gram amandelpoeder;
8 draadjes saffraan;
80 gram room;
1,5 gram gelatine.

Zo maak je het:

Het flensjesbeslag:
Doe de bloem, het zout en de poedersuiker in een kom en
maak een kuiltje in het midden.
Breek daarin de eieren.
Giet er vanuit het midden de melk bij en mix alles tot een
glad beslag.
Bedek met een doek en laat het beslag 1 uur rusten bij
kamertemperatuur.

Verhit wat olie in een pannenkoekenpan of een gewone
koekenpan met anti-aanbaklaag.
Schep er een pollepel beslag in en draai de pan zodat het
beslag zich goed verspreid. Het moeten dunne flensjes
worden.
Bak het flensje op zacht vuur tot de bovenkant droog is
en draai 'm om.
Bak alle flensjes op dezelfde manier.

Maak de saffraan/amandelcrème:
Verhit de melk in een pannetje, zet het vuur laag en
laat daarin de saffraandraadjes 1 uur trekken.

Mix in een kom de ei-gelen samen met de suiker en
mix er dan de maïzena en het amandelpoeder doorheen.
Giet er dan langzaam wat van de saffraanmelk bij en
maak er een soort papje van.
Giet dat papje bij de rest van de saffraanmelk en
breng langzaam aan de kook; blijf steeds goed roeren.
Laat de massa als die mooi dik is, afkoelen.

Los de gelatine op in wat koud water.
Klop de room stijf.
Roer de saffraancrème los en klop de opgeloste gelatine
er doorheen. Goed blijven kloppen.
Vouw er met een spatel de opgeklopte room doorheen.
Zet om te koelen in de koelkast.

Maak dan de flensjesbuideltjes:
Schep in het midden van elk flensje een flinke dot saffraan/amandelcrème.
Pak de randen van de flensjes bij elkaar zodat je buideltjes krijgt.
Bind ze dicht met een keukendraadje.





Geplaatst op 26 april 2014 13:44 en 3577 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.