Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door corn1948 om 17:23
_
Corn1948 Online

Door christoffel om 17:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 17:22
_
Tteun Online

Door A. van Sprang om 17:19
_
A. van Sprang Online

Door Klusser1 om 17:19
_
Klusser1 Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 17:17
_
Ramapi Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Falafel"taart"


Falafeltaart

Wie kent niet die lekkere, gefrituurde en krokante snacks uit het Midden Oosten? Ook hier zijn ze populair en zelfs kant en klaar verkrijgbaar bij verschillende grote supermarkten. Hieronder plaats ik nog een paar links voor wie fan is van Falafel, de gewone dus. Hieronder vind je het recept voor een grote Falafel"taart" die niet gefrituurd wordt maar gebakken in de oven.

Dit heb je nodig:

250 gram gedroogde tuinbonen;
30 gram fijngehakte platte peterselie;
30 gram fijngehakte verse koriander;
50 gram prei;
1 ui;
4 fijngehakte tenen knoflook;
1 koffielepel korianderpoeder;
zout naar smaak;
1/2 koffielepel scherpe rode peper;
1 koffielepel komijnpoeder;
3 eetlepels bloem;
1/2 koffielepel zuiveringszout (baksoda);
1/2 koffielepel bakpoeder;
4 eieren;
2 eetlepels olijfolie.

Voor de garnering:
Dunne plakjes tomaat, augurk en radijs.

Zo maak je het:

Laat de gedroogde tuinbonen 1 nacht weken in koud water.
Laat ze daarna goed uitlekken.

Maal de tuinbonen, de prei, de ui, de knoflook, de platte peterselie,
de verse koriander, de specerijen en zout naar smaak tot een gladde
massa in een keukenmachine.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eieren los in een kom. Roer er de bloem, het zuiveringszout en
het bakpoeder doorheen.
Vermeng dan goed met de tuinbonenmassa.

Vet een bakvorm goed in en schep de massa er in.
Laat de falafeltaart 35-45 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Garneer de falafeltaart met de dunne plakjes tomaat, augurk, radijs etc.




Artikel links


Geplaatst op 26 april 2014 14:29 en 3805 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  24 aug 2015 16:56
Ziet er goed uit