In de eindeloze rij ghoribavariaties is dit er één met chocolade en honing.....
Dit heb je nodig:
1 ei;
1 ei-geel;
1 eetlepel roomboter;
12 cl. zonnenbloemolie;
75 gram suiker;
2 eetlepels chocoladepoeder (Nesquik of zo);
1 dessertlepel honing;
1 zakje vanillesuiker;
7 gram bakpoeder;
350 gram bloem;
handje pinda's voor de garnering.
Zo maak je het:
Mix de boter met de suiker, het ei en het ei-geel, de
zonnebloemolie, de honing, de vanillesuiker, het
chocoladepoeder en het bakpoeder.
Voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe totdat je
een mooi en glad deeg krijgt.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van en
steek in elk balletje een pinda.
Leg de balletjes op een bakplaat belegd met een vel
bakpapier.
Laat de ghoriba 15-20 bakken in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een rooster.