Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door corn1948 om 17:23
_
Corn1948 Online

Door christoffel om 17:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 17:22
_
Tteun Online

Door A. van Sprang om 17:19
_
A. van Sprang Online

Door Klusser1 om 17:19
_
Klusser1 Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 17:17
_
Ramapi Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Algerijnse pindacarrées


Algerijnse pinda-carrées

Een lekker Algerijns koekje, zeg maar liever een gebakje, dat bestaat uit drie lagen......nogal wat werk, maar goed te doen.....

Dit heb je nodig:

Voor de basislaag:
350 gram bloem;
175 gram boter of margarine;
1 ei;
3 eetlepels suiker;
een scheutje melk.

Voor de middenlaag;
450 gram grofgemalen witte pinda's;
200 gram poedersuiker;
4 eieren;
150 gram gesmolten boter;
6 eetlepels abrikozenjam;
1 eetlepel bloem;
1 koffielepel bakpoeder.

Voor de topping:
Melkcaramel (Dulce de Leche):
daarvoor heb je nodig:
1 blik van 375 gram gezoete gecondenseerde melk;
grofgehakte pinda's.

Zo maak je het:

Maak eerst de melkcaramel (Dulce de Leche): vind je dat
teveel werk dan is dat ook kant en klaar verkrijgbaar in blik.

Leg een velletje bakpapier onderin een snelkookpan; plaats
het blik gecondenseerde melk (ongeopend) er op en bedek met
water. (je kunt ook een paar blikken tegelijk er in zetten; zo heb
je een voorraadje voor later). Deksel op de pan.
Breng aan de kook en zet, als er stoom ontsnapt uit het ventiel
van het deksel van de snelkookpan, het gas laag.
Laat ongeveer 50 minuten zachtjes koken.
Heb je geen snelkookpan,gebruik dan een gewone kookpan maar
laat het dan wel 2 1/2 uur koken op heel laag vuur.
Laat het blik vervolgens eerst wat afkoelen en haal de inhoud uit
het blik.
Zet apart.

Maak de nu de eerste laag (het biscuitdeeg):
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix alle ingrediënten door elkaar met een electrische mixer en voeg indien nodig wat melk toe zodat het een mooi glad deeg wordt.
Vet een vierkant bakblik in en beleg met bakpapier.
Leg een deeglaag van 0,5 dik in het bakblik en prik dat in met een vork en laat dat 20-25 minuten bakken.

Maak dan de tweede laag:
Mix de eieren samen met de suiker.
Voeg er de gesmolten boter, de abrikozenjam, de grofgemalen pinda's, de bloem en het bakpoeder aan toe en vermeng alles goed.
Verdeel deze massa over het half-gebakken biscuitdeeg.
Zet de bakvorm weer terug in de oven en zet die op 180 graden.
Bak ongeveer 20-25 minuten; houd het baksel goed in de gaten.
Het geheel moet een mooie goudbruine kleur krijgen.
Haal de bakvorm dan uit de oven en laat geheel afkoelen.

Smeer de melkcaramel over de bovenkant van het baksel en bestrooi dat met de grofgehakte pinda's.

Laat het liefst een hele nacht staan en snijd er dan vierkantjes van.
Je kunt ze in mooie papieren vormpjes plaatsen.




melkcaramel (dulce de leche)



Geplaatst op 26 april 2014 16:18 en 5490 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  14 mei 2014 13:21
Hey,
leuk recept! Wat voor bakblik heb je nodig? formaat?



Gast  23 mei 2014 21:28
dat is herlijke
_