Een lekkere zomerse salade van gewokte kipfilet
met daar doorheen allerlei lekkers......
Dit heb je nodig:
1 kipfilet,
1 aubergine;
1 citroen;
1 handvol rucola;
1 bol mozzarella;
1 rode paprika;
sesamzaadjes;
1 teen knoflook;
sesamolie;
een beetje fijngehakte verse koriander;
zout en peper naar smaak.
Zo maak je het:
Verwarmde oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in grove stukken.
Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Giet er wat sesamolie overheen en laat ze 12 minuten
bakken in de voorverwarmde oven.
Hak ondertussen de teen knoflook zeer fijn samen met wat
sesamzaad.
Voeg er een scheutje sesamolie aan toe en vermeng goed.
Doe er wat peper en zout naar smaak bij.
Snijd de kipfilet in stukken en leg ze in de knoflook/sesam-
marinade. Schep goed door elkaar.
Voeg er ook wat fijngehakte verse koriander aan toe.
Verhit een wok en bak daarin de kipfilet al omscheppend gaar.
Rasp de schil van de citroen op een bordje.
Snijd de mozzarella in stukjes en vermeng met de citroenrasp.
Voeg daar de in kleine stukjes gesneden paprika en de rucolasla
aan toe.
Voeg de stukjes aubergine uit de oven toe aan de wok met de kipfilet en schep die door elkaar.
Voeg ze bij de overige ingrediënten van de salade, schep alles door
elkaar en serveer op een mooi bord.