Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door TrixL om 17:30
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door marlie49 om 17:30
_
Marlie49 Online

Door redone om 17:30
_
Redone Online

Door TrixL om 17:28
_
TrixL Online

Door Labje om 17:27
_
Labje Online

Door corn1948 om 17:23
_
Corn1948 Online

Door christoffel om 17:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 17:22
_
Tteun Online





_

Andere artikelen



Amandel/cocosbolletjes zonder oven


Amandel-cocosbolletjes zonder oven

Makkelijk te maken overheerlijke cocosbolletjes waar je geen oven voor nodig hebt......

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 30 stuks:

100 gram witte chocolade;
5 eetlepels gezoete gecondenseerde melk;
30 hele witte amandelen;
zoveel gemalen cocos als nodig is voor
een stevige te kneden massa;
een bordje gemalen cocos om de balletjes
doorheen te rollen.

Zo maak je het:

Laat de witte chocolade smelten "au bain marie" (in een
schaal boven een pan kokend water) of in de magnetron.
Roer er stevig de gezoete gecondenseerde melk doorheen.

Voeg dan beetje bij beetje zoveel gemalen cocos toe totdat
je een massa krijgt die niet verkruimelt en niet meer plakt.
Zet de massa 15 minuten in de koelkast zodat alle ingredienten
elkaar goed absorberen maar je kunt ook meteen beginnen
met het rollen van de balletjes.
Neem daarvoor een hoeveelheid ter grootte van een walnoot
en maak die iets plat in de palm van je hand.
Leg daarin 1 amandel en vorm de massa er omheen tot een
balletje.(plakt de massa nog te veel,voeg dan nog wat gemalen
cocos toe).

Rol de balletjes door de gemalen cocos en plaats ze in mooie
papieren vormpjes.
Zet ze nog een half uurtje in de koelkast voor gebruik.





Geplaatst op 26 juni 2014 12:09 en 7387 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  01 jul 2014 22:16
Beste Amber,

Allereerst fijn dat je weer opgeknapt bent en weer schrijft. Niks aantrekken van negatieve reacties, die zul je altijd blijven houden.
Heel hartelijk dank voor dit recept. Vaak lees je reacties van lijkt me lekker of ga ik snel eens maken, maar ik heb de bolletjes gemaakt. Wel wat kleiner en met schaafsel vanwege de mensen met een kunstgebit en heb ze geserveerd bij een ijsje.
Lekker hoor, ga ik vaker doen met familie en vrienden.
Groetjes,
Marja

Amber  
01 jul 2014 23:50
Hallo Marja,

Bedankt voor je reactie op dit recept. Leuk dat je de bolletjes gemaakt hebt; met schaafsel bedoel je toch gewoon geraspte cocos? Dat bedoelde ik zelf nl. ook.
Tja, negatieve reacties....ik ben ze wel gewend op deze site, dus......ik kan me er eventjes over opwinden en dan ga ik meteen weer over tot de orde van de dag :grin:
Groetjes,
Amber
_





_
Gast  02 jul 2014 09:51
Hallo Amber,

Neen hoor, bedoelde amandelschaafsel.
Het zijn net bonbons en nu sta ik al weer chocolade te smelten.
Groetjes,
Marja

Amber  
02 jul 2014 11:32
Oooooh, dom van mij, natuurlijk bedoelde je amandelschaafsel; ook lekker natuurlijk

Groetjes en een fijn (zoete) :grin: dag,
Amber
_