Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door annette49 om 13:16
_
Annette49 Online

Door Ankyy om 13:16
_
Ankyy Online

Door Lara55 om 13:16
_
Lara55 Online

Door moontje om 13:16
_
Moontje Online

Door marlie49 om 13:12
_
Marlie49 Online

Door Annemoon om 13:12
_
Annemoon Online

Door Elzet55 om 13:12
_
Elzet55 Online

Door michael om 13:12
_
Michael Online





_

Andere artikelen



Ramadanzoetigheid: Zlabia


Ramadanzoetigheid: Zlabia

Zoet, Marokkaans/Algerijns Ramadangebak,
maar onmisbaar bij het verbreken van de vasten bij een
lekkere kom Harira.
Het lijkt op chebbakia, maar is veel gemakkelijker te maken.

Dit heb je nodig:

Een spuitzak met smalle opening:

130 gram bloem;
1 eetlepel maïzena;
een paar draadjes saffraan of anders namaak-
saffraanpoeder;
1/2 koffielepel cardamom;
1 koffielepel sesamzaadjes;
1 koffielepel kwark naturel (of twee eetlepels
karnemelk);
1 eetlepel zonnenbloemolie;
1 zakje gedroogde gist (10 gram);
1 flinke mespunt zout;
200 ml.lauw water
zonnenbloemolie om te bakken.

Voor de suikersiroop:

250 gram suiker;
125 ml. water;
1 koffielepel citroensap;
30 ml.oranjebloesemwater.

Zo maak je het:

Doe in een ruime kom de bloem, de maïzena,
de gedroogde gist, de cardamom, de sesamzaadjes,
de kwark (of de karnemelk) en de eetlepel zonnen-
bloemolie.
Roer alles goed door elkaar en voeg er beetje bij
beetje het lauwe water aan toe.
Mix 1 minuut flink door,bedek de kom met plasticfolie
of een schone doek en laat het beslag dan op een warme
plaats een uurtje rusten.

Maak dan de suikersiroop:

Doe de suiker, het water en het citroensap in een pannetje.
Breng langzaam aan de kook en vermeng alles goed totdat
je ziet dat alle suiker een beetje is opgelost.
Doe het deksel op de pan en laat 30/40 minuten heel
zachtjes koken totdat de "honing" aan het einde van de
kooktijd goudbruin en dik is.
Doe het gas dan uit en laat 10 minuten staan voordat je er
het oranjebloesemwater doorheen roert.
Giet daarna de siroop in een wijde kom zodat je er later
je zlabia's in kunt dopen.

Verhit 1 cm. zonnebloemolie in een diepe koekenpan.
Doe het beslag in een spuitzak met een smalle ronde
opening.
Wacht tot de olie heet is en "teken" met behulp van je
spuitzak rondjes of bloemen boven de hete olie.
Je moet de zlabia's niet groter maken dan zo'n 10 cm.
in doorsnee.
Laat de zlabia's bakken en draai ze om zodat ook de
andere kant mooi goudbruin kan bakken.

Laat de gebakken zlabia's uitlekken op keukenpapier
en doop ze dan in de suikersiroop.
Haal ze, als ze aan beide kanten zijn bedekt met de
siroop, er uit en laat ze uitlekken en iets "drogen" op
een rekje of een rooster.

Eet smakelijk!





Geplaatst op 26 juni 2014 13:07 en 6124 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  13 jul 2014 23:53
Goed bezig meid ;)

Gast  15 dec 2014 15:34
ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heeerlijk zeger een aanrader groetjes besma
_