Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Prlwytzkofsky om 01:29
_
Prlwytzkofsky Online

Door tukker46 om 00:35
_
Tukker46 Online

Door Gribou---Greet om 00:28
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Gribou---Greet om 00:25
_
Gribou---Greet Online

Door Briesje om 00:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Briesje om 23:57
_
Nieuwe Profielfoto geplaatst

Door TontenBrinke om 23:57
_
TontenBrinke Online

Door Briesje om 23:57
_
Nieuwe Profielfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Hazelnootghoriba (Marokkaanse koekjes)


Hazelnootghoriba

Met begin volgende week het einde van de maand Ramadan in zicht
kan ik me voorstellen dat jullie aan het bakken slaan voor
Aïd ul Fitr, oftewel het Suikerfeest.
Hieronder een recept dat jullie daarbij misschien kunnen
gebruiken; de hazelnootversie van de lange rij heerlijke
ghoriba-recepten die al op dit blog te vinden zijn.

Dit heb je nodig:

400 gram fijngemalen hazelnoten;
100 gram fijngemalen amandelen;
1 eetlepel abrikozenjam;
2 koffielepels bakpoeder;
1-2 eieren;
1/2 eetlepel zachte roomboter;
100 gram suiker.

Afwerking:
een beetje oranjebloesemwater;
poedersuiker;
hele hazelnoten.

Zo maak je het:

Vermeng alle ingrediënten met in eerste instantie
1 ei en voeg er nog 1 ei aan toe als je mengsel
te droog is.
Het deeg dat je zo krijgt moet niet te droog maar ook
niet te vloeibaar worden.

Warm de oven voor op 170 graden.

Bevochtig je handen met wat oranjebloesemwater en maak
kleine bolletjes van het deeg.
Rol die bolletjes door de poedersuiker.

Leg de bolletjes op een met bakpapier belegde bakplaat
en druk in elk bolletje 1 hele hazelnoot.
Bak de ghoriba ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde
oven; bak ze niet langer dan dat want anders worden ze te
hard.
Laat de ghoriba afkoelen op de bakplaat.


Hieronder vind je nog een paar andere heerlijke ghoriba/ghribiya-recepten die je op dit blog kunt vinden:



Artikel links


Geplaatst op 24 juli 2014 12:35 en 8580 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  01 okt 2014 19:37
Moeten die hazelnoten onvelt zijn?

Gast  01 okt 2014 21:13
Kan nergens hazelnoten krijgen weet jij toevallig waar ik ze kan kopen?
_





_
Amber  
01 okt 2014 22:00
Nee hoor, ontvellen hoeft niet maar mag wel.

Hazelnoten kan je kopen in de Marokkaanse/Turkse slagerij, bij een notenbar, maar ook bij de supermarkt natuurlijk.

Gast  01 okt 2014 22:04
Okee bedankt had alle suprmarkten afgelopen maar niks ga wel effe bij slager kijken
_





_
Amber  
02 okt 2014 14:09
Bij de supermarkt (bij mij in de buurt heb ik een Jumbo en een AH) vindt je hazelnoten daar waar ook de andere noten in de schappen liggen maar ook bij de bakbenodigdheden; daar staan kleine potjes met amandelen, walnoten én hazelnoten.
Mijn Marokkaanse winkel heeft ze wel in zakken van 500 gram.

Gast  05 okt 2014 13:16
Kan je ook andere smaak jam gebruiken ipv abrikozen heb die smaak namelijk niet in huis
_





_
Amber  
05 okt 2014 16:12
Van mij mag het; gebruik dan wel een soort jam die niet zo uitgesproken van smaak is als bijvoorbeeld aardbeienjam.

Gast  06 okt 2014 18:46
Is koffielepel zelfde als theelepel?
_





_
Amber  
07 okt 2014 14:30
Een koffielepel is iets groter dan een theelepel; ongeveer als een dessertlepeltje.

Gast  17 mrt 2015 13:45
Barakallahou fiek voor het delen van dit lekkere recept.
heerlijk...
_





_
Gast  01 jul 2016 19:56
Kun je ook walnoten gebruiken ipv haelnoten

Amber  
01 jul 2016 22:05
Ja hoor, dat kan ook.....
_





_
Gast  02 apr 2019 13:32
Hazelnoten zijn te krijgen bij de Aldi.