Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 13:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fraagis om 13:38
_
Fraagis Online

Door Rosalina42 om 13:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gerdwyn om 13:37
_
Gerdwyn Online

Door Rosalina42 om 13:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Karin1963 om 13:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 13:36
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door moontje om 13:36
_
Nieuwe Club reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Zachte, smeuiige appel-kaneelcake


Zachte, smeuiige appel-kaneelcake

Een heerlijke smeuiige en zachte appel-kaneelcake die
heel gemakkelijk te maken is........

Dit heb je nodig:

160 gram bloem;
100 gram room;
100 gram gezouten roomboter;
3 kleine Golden Delicious appels (geschild en ontpit moet
je ongeveer 270 gram overhouden);
1/2 zakje bakpoeder;
100 gram suiker;
1 vanillesuiker;
1 flinke mespunt kaneelpoeder;
3 eieren.

Zo maak je het:

Smelt de roomboter en laat lauw worden.

Verhit de oven op 180 graden.
Vermeng in een kom de bloem, de suiker, de vanillesuiker,
het kaneelpoeder en het bakpoeder.
Mix er de room, de gesmolten boter en vervolgens de eieren
doorheen.
Het beslag blijft nogal vloeibaar.

Schil en ontpit de appels en snijd ze in dunne plakjes.
Voeg die bij het beslag en schep door elkaar.

Beboter een cakevorm en bestuif met bloem of gebruik een
siliconen-bakvorm.

Zet de cake 45 minuten in de oven.
Controleer op het laatst of de cake gaar is; steek daarvoor
een satéstokje in de cake en als die er droog uitkomt dan
is het gaar.
Als er nog beslag aan zit laat de cake dan nog 5 minuten
doorbakken.

Haal uit de over en laat helemaal afkoelen op een rooster.
Snijd dan in dikke plakken.
Je kunt evt. wat poedersuiker (misschien vermengd met wat
kaneelpoeder) over de cake strooien.




appel-kaneelcake



Geplaatst op 26 juli 2014 12:05 en 4504 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Ofsen  
26 jul 2014 16:39
Amber. als ik alles zou klaar maken van al dat lekkers dat jij ons voorschotelt moet ik echt gaan sporten/fitnessen. dit ziet er weer verrukkelijk uit.

Amber  
26 jul 2014 22:46
Hahaha......
Iets lekkers moet toch kunnen op z'n tijd nietwaar?
Alles met mate hoor....niet overdrijven.
_





_
Gast  05 okt 2014 01:10
Amber, deze cake lijkt mij erg lekker, heb wel een vraag. wat voor room moet ik gebruiken? kookroom??

liefs samira.

Amber  
05 okt 2014 16:09
Gewone ongezoete, ongeslagen slagroom.
_